Barça

Divuit dies d'infart

Els de Guardiola inicien aquest vespre contra el Viktoria Plzen el primer dels sis partits que hauran de jugar cada tres dies

L'objectiu és sumar els sis punts contra el txecs per certificar l'accés als vuitens i centrar-se en el Milan per ser primers

El tècnic blaugrana dosificarà forces, conscient que el calendari fa pujada

Poc a guanyar i res a perdre. El Barça rep aquest vespre el Viktoria Plzen (20.45 TV3) amb l'obligació de sumar els tres punts per deixar gairebé encarrilada –contra el mateix rival, la setmana vinent– la classificació per als vuitens de final. Debutant en la competició, el campió txec és un dels grans desconeguts d'aquesta fase de grups de la Champions. Una circumstància que preocupa Guardiola. Durant els dos últims dies, el tècnic ha fet un màster als seus jugadors (amb DVD perquè el mirin a casa inclòs) del conjunt de Plzen. Els ha analitzat minuciosament el rival i els ha avisat dels perills d'un equip terriblement competitiu. A més, els ha recordat que precisament és en aquest punt de la competició quan els blaugrana s'acostumen a encallar. Malgrat les seves limitacions, els txecs somien a emular el Xakhtar Donetsk (fa tres temporades) i el Rubin Kazan (en fa dues) per convertir-se en el tercer equip capaç d'assaltar el Camp Nou en l'era Guardiola. Tot i que són cuers del grup (han empatat a casa contra el BATE i van perdre a San Siro), són un equip solidari i treballador com van demostrar en la fase prèvia quan van eliminar el Rösenborg i el Copenhaguen per assolir una classificació històrica.

Avalat per la immaculada trajectòria que els blaugrana tenen al Camp Nou en la lliga (21 gols a favor i cap en contra), en circumstàncies normals els txecs no haurien de ser rival. Tot i això, el d'avui també serà un bon baròmetre amb vista al carrusel de partits que han de jugar els blaugrana en els pròxims divuit dies. Són sis (cinc de lliga i la visita a Plzen la setmana vinent), i Guardiola començarà a dosificar forces. A excepció dels lesionats Afellay, Piqué, Alexis i Cesc –el maresmenc reapareixerà el cap de setmana contra el Sevilla–, el tècnic ha convocat tots els disponibles. De fet, avui hi haurà novetats en l'onze. Mascherano i Busquets –que van descansar contra el Racing– s'entreveuen titulars, com també Fontàs, absent de l'equip des de l'empat a Sant Sebastià. Keita i Adriano completarien una alineació atípica en una nit en què, en principi, el grup (el Milan rep el BATE) no hauria de patir variacions. El Barça s'ha marcat com a objectiu sumar els pròxims sis punts (d'aquí a quinze dies tornen la visita a Plzen) per garantir la classificació –sumarien deu punts, després de quatre jornades– i jugar-se amb el Milan la primera plaça.

Els txecs, per la seva banda, vénen sense complexos. No tenen cap baixa i confien en l'experiència del seu capità, Horvarth, i dels internacionals Jiracek i Kolar perquè el Camp Nou no se'ls faci gaire gran. Els dos últims van tenir un primer tast fa quinze dies a Praga. Allà van coincidir amb vuit blaugrana en el partit classificatori per a l'Eurocopa en què la selecció espanyola els va derrotar amb certa comoditat (0-2), amb Puyol, Piqué, Busquets, Xavi i Villa al camp. I Valdés, Pedro i Thiago veient-ho des de la banqueta.

CANVIS A L'EQUIP

Bona oportunitat per als jugadors menys habituals. Guardiola vol tothom al màxim

PUNTS CLAU

El Barça necessita els 6 punts contra el Plzen per ser primer amb vista als vuitens

RES A PERDRE

El combinat txec, sense complexos, s'empara en la il·lusió per donar la gran sorpresa

Concentrats amb Cuenca i Dos Santos

Com acostuma a ser habitual en els partits de màxima competició europea, Pep Guardiola ha tornat a concentrar l'equip. Tot i això, aquest cop l'equip no es va allotjar a l'hotel del Tibidabo. Després de la suau sessió preparatòria que l'equip va fer al Camp Nou, els jugadors es van desplaçar fins a l'hotel Diplomatic (situat a l'Eixample) on van sopar plegats. Abans del partit, al matí, l'equip trepitjarà el Camp Nou per estirar les cames i assajar l'estratègia. Després de la sessió d'ahir, el tècnic va donar la convocatòria. Als disset jugadors del primer equip disponibles, se'n van afegir-se dos del filial: Jonathan dos Santos i Isaac Cuenca. Tant el migcampista com l'extrem són habituals en els plans del de Santpedor.

Pavel Vrba: “Espero que ens marquin tan pocs gols com sigui possible”

L'entrenador del Viktoria Plzen, Pavel Vrba, no vol sortir golejat del Camp Nou. I està convençut que el seu equip ho pot aconseguir: “Al Barcelona, tots el respecten. El nostre objectiu és tenir èxit contra l'equip més potent del món. Espero que ens marquin tan pocs gols com sigui possible. No podem afrontar un partit pensant que ens golejaran”, va afirmar. El tècnic del conjunt txec va assegurar que no serà poruc en el seu plantejament. “Som capaços de jugar ofensivament. La qualitat del Barça està per sobre, però intentarem ser actius i ni quedar-nos enrere”, va assegurar. Vrba pren com a referència el València per fer mal als de Guardiola encara que no sap segur si demà l'entrenador blaugrana jugarà amb tres defenses o amb quatre: “Canvien les posicions però juguen amb dos defensors i la resta tenen mentalitat ofensiva.” Vrba va assegurar que no es poden centrar només a defensar Leo Messi perquè el Barça també té a altres jugadors que desequilibren. Vrba va admetre que la competició de la República Txeca ha disminuït de nivell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)