Barça

S'inicia el gran repte

El Barça, sense xarxa de protecció després de l'empat en el derbi, estrena la lliga el 2012 al Camp Nou contra un Betis alleujat

Guardiola només disposa de quinze jugadors del primer equip, però consciencia l'equip per a un nova fita: guanyar els 63 punts que queden

Un mes i dotze dies després (l'últim partit va ser contra el Llevant abans de marxar al Japó per recollir un altre trofeu), la lliga torna al Camp Nou. El revifat Betis de Pepe Mel (tres victòries consecutives en la lliga) és la primera de les 21 finals que ha d'afrontar el conjunt de Guardiola si vol reconquerir un títol que, després de l'empat a Cornellà, s'ha posat més car que mai.

La solvència dels blaugrana al seu estadi (després de nou partits encara cap rival ha estat capaç de batre Valdés) està fora de dubte, però no haver fet del tot bé la feina com a visitant (només tres triomfs en vuit sortides) han deixat el Barça sense marge de maniobra. “Guanyar, guanyar, guanyar i tornar a guanyar i guanyar...”, la rotunda sentència que un dia va popularitzar Luis Aragonés és ara mateix un dogma de fe per a un campió que sap que una altra ensopegada seria dir adéu a un títol que ha fet seu durant les tres últimes temporades. Errades puntuals i arbitratges a banda, l'única realitat és que el Madrid no falla. Els de Mourinho –tot i el patiment, els blancs no van fallar a Mallorca (1-2)– van ser proclamats ahir campions d'hivern després d'haver encadenat tretze victòries en les últimes catorze jornades (el clàssic va donar vida al Barça). Dades de mèrit que deixen els de Guardiola sense xarxa de protecció. El Barça necessita més la victòria avui contra el Betis que d'aquí a tres dies al Bernabéu en el primer dels dos clàssics amb què la copa ha premiat el bon futbol.

Guardiola sap que el nou marc d'acció no admet més entrebancs, per petits que siguin. Com també que els seus jugadors (fins ara no l'han fallat mai) estan capacitats per al més difícil encara. De fet, des que va aterrar a la banqueta sempre ha estat així. La lliga és la regularitat i el Barça l'haurà de suar amb menys efectius que mai. L'absència temporal de Keita, l'ensurt de Pedro, la lesió de Fontàs i la marxa de Maxwell –afegides a les baixes de llarga durada de Villa i Afellay– fan que avui només tingui 15 homes (els dos porters inclosos) per començar la remuntada. La presència de Dos Santos, Bartra, Montoya i Sergio Roberto (de moment, tots, a la banqueta) serà una constant en futurs compromisos. El tècnic ha anunciat que no es guardarà res pensant en el Bernabéu. Sap que no pot. Alves i Iniesta –que van descansar a Pamplona– tornaran a un onze que, una vegada més, serà el millor equip possible.

Pel que fa al Betis arriba al Camp Nou amb una sensació d'alliberament. En les últimes tres jornades han sumat nou dels 22 punts que tenen (12 dels altres 13 van ser en les primeres quatre jornades). Pepe Mel, gat vell a les banquetes, sap que té més a guanyar que a perdre. Per això es planteja canviar el dibuix, tenir gent fresca i donar velocitat al partit. Buscarà una proesa. Amb molts matisos, comparable al que necessiten els de Guardiola per revalidar la lliga. El camí serà llarg i dur, però si alguna cosa ens ha acostumat aquest equip és que li encanten els reptes. N'han sortit de pitjors i han donat reiterats exemples que la fe no la perden mai. Persistir, persistiran; malgrat que alguns ja els hagin donat per morts.

RETORNS I BAIXES

Iniesta i Alves tornen a l'onze; Guardiola només té quinze homes disponibles

LA COPA, APARCADA

Pep no pensa en el Madrid; és més important vèncer avui que dimecres al Bernabéu

RIVAL INTRACTABLE

El Madrid va patir molt a Mallorca, però no va fallar i va encadenar l'onzè triomf a fora

Agraïment als metges de Roqué

El Betis va fer ahir un reconeixement als metges Ramón Canal, cap dels serveis mèdics del Barça, el cirurgià Enrique Cáceres i Gabriel Masfurroll, director gerent de l'Institut Dexeus de Barcelona, per la intervenció i el tractament que ha rebut el jugador verd-i-blanc Miki Roqué. Al defensa de Tremp li van detectar un tumor maligne a la pelvis a finals de la temporada passada. El club andalús va agrair a la clínica la feina feta amb Roqué i va assegurar que el Betis “no li estarà mai prou agraït”. El central lleidatà, acompanyat per la seva família i els seus companys, va mostrar el seu agraïment al centre mèdic i a l'afició del Betis: “Sabia que era molt gran, però per tot el que m'han demostrat és la millor del món”.

Messi oferirà la seva tercera Pilota d'Or; i l'equip, el mundial de clubs

Aquesta nit, abans que l'àrbitre xiuli l'inici del partit, el Barça oferirà a la seva afició els dos trofeus que ha guanyat últimament. Leo Messi celebrarà amb els culers la Pilota d'Or que la FIFA i France Football li van entregar dilluns passat. Serà la tercera vegada que el davanter argentí brinda aquest trofeu a l'afició blaugrana. La temporada passada, juntament amb els seus companys Xavi i Iniesta, que el van acompanyar al podi de l'edició passada. Curiosament, l'any passat, el rival també va ser el Betis, en l'anada dels quarts de final de la copa del Rei. A més, Messi participarà en l'oferiment que tot l'equip farà del mundial de clubs aconseguit al Japó el mes de desembre passat. El Barça ha esperat fins avui per fer-ho perquè hi fossin els lesionats David Villa i Ibrahim Afellay, als quals també s'hi afegirà Andreu Fontàs, que es va lesionar a Pamplona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)