Els gols del mig del camp

Keita i Thiago. El malià va ser titular després de cinc partits i va fer la tercera diana de la nit gràcies a una gran assistència de Messi; el del planter va marcar després de quatre mesos

El partit de Vallecas era ideal per donar minuts a futbolistes que n'han trobat a faltar en les darreres setmanes. Amb la lliga gairebé perduda i amb la final de copa a l'horitzó, Guardiola va situar Seydou Keita al mig del camp. El malià, que no era titular des del partit contra el Saragossa, a principi del mes d'abril. Malgrat els pocs minuts que ha tingut, Keita va oferir un molt bon rendiment. El migcampista va participar molt en l'atac del Barça, situant-se en algunes jugades com l'home més avançat pel centre de l'atac. I com passa normalment, l'esforç va tenir premi. El de Seydou Keita va arribar en forma de gol. Abans del descans, en el minut 38 i amb el Barça dominant tranquil·lament el matx, el malià va enviar una pilota per a Leo Messi, escurat a la banda dreta de l'atac. L'argentí es va inventar una cavalcada cap a l'àrea superant fins a quatre rivals i abans d'entrar-hi va superar un defensa del Rayo amb una sotana; la pilota va arribar fins a Keita, que havia iniciat la jugada i arribava des del darrere, la va enviar fins al fons de la xarxa. En aquell precís moment, el migcampista va esbossar el somriure que el caracteritza, el que va captivar Pep Guardiola des del primer dia.

No és cap secret que el tècnic de Santpedor té una admiració especial per la qualitat futbolística i humana del futbolista africà. De fet, l'entrenador va assegurar divendres que el malià ha estat el seu “termòmetre moral i ètic”. Contra el Rayo Vallecano, l'africà va celebrar el seu tercer gol de la temporada, el segon en la lliga. El primer de la competició domèstica el va fer contra l'Sporting. El segon, i últim fins ahir, en les semifinals del mundial de clubs contra l'Al-Sadd, en què va fer el tercer de la golejada, al desembre.

Thiago també es retroba

Al mig del camp també va ser titular Thiago Alcántara, tot i que ha tingut més participació que Keita en les darreres setmanes. Ahir, però, va ser un bon examen per a Thiago. Es va moure amb comoditat contra un rival que no el va posar en gaires dificultats. Amb el Barça ja golejant, el gran dels Alcántara va resoldre una centrada d'Alves i va marcar el primer gol del 2012. L'últim va ser contra l'Hospitalet, el 22 de desembre; en la lliga, només havia marcat en el primer partit contra el Vila-real. Thiago i Alves van celebrar el gol, el cinquè, amb un ball que va molestar Puyol, que els va esbroncar a la gespa, i a Guardiola: “No són actes de jugadors del Barça. Demanem perdó a l'afició del Rayo; això no tornarà a passar.” De fet, els dos futbolistes van demanar perdó a través de Twitter.

Afellay torna a assaborir el futbol 221 després

Ibrahim Afellay va jugar ahir els seus primers minuts després de recuperar-se de la greu lesió que l'ha tingut apartat de l'equip durant set mesos, tot i que té l'alta mèdica des de fa setmanes. L'holandès va substituir Sergio Busquets ben entrada la segona part, amb 0-4 en el marcador. D'aquesta manera, Ibi es tornava a sentir futbolista des del dia que es va trencar el lligament encreuat del genoll esquerre, el 22 de setembre, en un entrenament. Fins ahir a tres quarts d'onze de la nit, el jove extrem blaugrana només havia jugat dues estones aquesta temporada: sis minuts en el primer partit de la lligueta de la Champions League contra el Milan i 29 minuts contra l'Osasuna el 17 de setembre.