Barça

Amat hauria pogut ser del Barça

El rival. Pochettino no comptava amb el central, i l'Espanyol, el Barça i el jugador van pactar una cessió al club blaugrana, però finalment un parell de consellers blanc-i-blaus la van vetar

Jordi Amat serà avui un dels centrals del Rayo Vallecano contra el Barça. El defensa de Canet, tenint en compte les baixes que té Tito Vilanova en defensa, hauria pogut jugar aquesta nit a Vallecas, però vestint la samarreta del Barça. I és que Amat, que juga al Rayo Vallecano cedit per l'Espanyol, va estar a un pas de ser futbolista del Barça, per jugar amb el filial, l'estiu passat. Si l'operació, que estava gairebé tancada fins que l'Espanyol es va fer enrere, s'hagués concretat, Amat estaria a les ordres d'Eusebio, i Vilanova l'hauria pogut utilitzar avui a causa de les baixes de Puyol i Piqué per lesió i Mascherano per sanció.

La història va començar a escriure's quan Mauricio Pochettino, entrenador de l'Espanyol, va comunicar a la direcció esportiva del seu equip i també a Jordi Amat que no comptava amb ell per a aquesta temporada. El Barça ho va saber i a través de Josep Maria Orobitg va contactar amb el futbolista, que va veure la possibilitat de vestir-se de blaugrana amb bons ulls. El Barça considerava que pel seu estil de joc i la seva joventut (20 anys) era un futbolista molt interessant pel futur i al central no li importava jugar al filial, perquè se li va dir que si el seu rendiment era òptim tindria possibilitats d'actuar amb el primer equip. A més, té bona relació amb molts jugadors del Barça, amb els quals ha coincidit en les categories inferiors de la selecció espanyola. Jordi Amat havia dit que sí i l'Espanyol també veia bé l'operació, que havia de portar el central de Canet de Mar cedit al Barça, tot i que el club blaugrana s'assegurava una opció de compra per quatre milions d'euros. En la mateixa operació, l'Espanyol aconseguia els serveis de Cristian Lobato, un dels habituals titulars en el filial d'Eusebio Sacristán.

L'operació estava gairebé tancada i les tres parts estaven d'acord, però finalment l'Espanyol es va fer enrere perquè un parell de consellers importants del club blanc-i-blau la van vetar. Pochettino no comptava amb ell, però creien que no podien arriscar-se al fet que Amat, un símbol del planter de l'Espanyol, un futbolista que era al club des que era benjamí, pogués triomfar amb la samarreta de l'etern rival. Amat, que té contracte amb l'Espanyol fins al 30 de juny del 2016, va acabar sent cedit setmanes més tard al Rayo Vallecano i avui ha de recuperar la titularitat que va perdre el cap de setmana passat quan l'equip de Paco Jémez va jugar contra l'Espanyol. El club de Cornellà-el Prat havia posat en el contracte de cessió una clàusula que no permet a Amat jugar contra ells.

“Podem fer molt mal al Barça”

Jordi Amat serà avui titular contra el Barça i aquests dies s'ha mostrat convençut que el Rayo pot aturar al líder de la lliga. “Sabem que és difícil i que ho hem de fer molt bé perquè a ells no els surti res bé, però crec que podem fer molt mal al Barça a Vallecas. Hem de sortir amb molta intensitat i ens hem d'ajudar molt, però per què no pot perdre el Barça el seu primer partit de lliga a Vallecas?”, deia el central de Canet de Mar.

Amat deia que no canviaran el seu estil de joc pel fet de jugar contra el Barça. “Paco Jémez vol que pressionem molt a dalt i que tractem bé la pilota i no canviarem la nostra manera de jugar”, assegurava el defensa, que veu aquest Barça molt semblant al de Guardiola.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)