Barça

El gran Busquets ha tornat

Recuperat. La intensitat defensiva global, el canvi de sistema i una millora del seu estat físic fan que el Barça pugui gaudir, de nou, de la millor versió del seu migcampista defensiu titular

Sergio Busquets s'ha convertit en un futbolista imprescindible per al Barça des que Pep Guardiola el va fer debutar en aquella segona jornada de la lliga 2008/09 contra el Racing de Santander al Camp Nou. La seva ascensió va ser meteòrica, de tercera divisió a aixecar la Champions el mateix any. Impressionant.

Figura clau d'aquell equip, les coses es van tòrcer una mica l'últim any amb Tito Vilanova a la banqueta i la temporada passada amb Gerardo Martino. L'aparició d'una pubàlgia fruit del desgast físic que va tenir per no haver-se aturat, per la falta d'un relleu que li donés descans, i per cobrir les espatlles a molts dels seus companys, van provocar que el rendiment de Busquets baixés de manera alarmant. I l'equip se'n va ressentir. Si l'any passat es trencava per la meitat i hi havia sensació de fragilitat és en part perquè Busquets no podia arribar a tot arreu ni tapar tots els forats.

L'arribada de Luis Enrique sembla que ha permès recuperar la millor versió del migcampista de Badia. Físicament i tàcticament l'equip està treballant molt i bé, i el seu joc torna a brillar amb intensitat. De nou amb forces, es veu capaç de tornar a pressionar a dalt, perquè sap que al darrere l'equip no es trencarà i és el primer a iniciar les transicions entre la defensa i l'atac quan recupera la pilota. Un bon exemple és el primer gol de la lliga contra l'Elx a l'estadi. Recuperació a camp contrari i passada ràpida cap a Messi perquè fes gol. Un altre dels punts forts de Busquets és la col·locació, que li permet arribar abans d'hora a moltes pilotes dividides.

En el partit contra l'Elx va recuperar un total de set pilotes, i només en va perdre una. Va fer una assistència de gol, una passada de mèrit bé i una altra de malament, i va rebre dues faltes i en va cometre només una. Va ser a Vila-real, però, on es va poder comprovar que el gran Busquets ha tornat. Les seves tretze pilotes recuperades van ser un factor decisiu perquè els contraatacs del conjunt de la Plana Baixa no fessin mal, i no va perdre cap pilota en tot el partit. Quasi mai la rifa, i la seva bona tècnica fa que pugui organitzar l'inici del joc de manera brillant. Com en la primera jornada, va fer una passada de mèrit bona i en va errar dues, i va acabar el partit sense cometre cap falta, mentre que en va rebre una. En els dos partits disputats també ha demostrat que s'entén força bé amb Rakitic, el nou interior dret titular de l'equip.

Ha jugat els dos partits complets i, per tant, ja acumula 180 minuts a les cames. Amb la selecció espanyola va ser l'únic blaugrana titular malgrat que només va jugar el primer temps. Saber dosificar-lo és el gran repte de Luis Enrique. Després d'aconseguir que Busquets torni a ser el que era, ara cal mantenir-lo.

XIFRES

Contra el Vila-real va recuperar 13 pilotes, no en va perdre cap i va tallar contraatacs
El sistema de Luis Enrique fa que l'equip estigui més protegit i que pugui pressionar a dalt

Mascherano, el seu relleu

En el primer partit de lliga contra l'Elx, Mascherano va jugar de central fent parella amb Mathieu. Luis Enrique ja ha dit que a l'argentí el veuríem jugar a la defensa i al mig del camp al llarg de la temporada. Després de la marxa de Song, però, és evident que qui haurà de donar descans a Busquets és el migcampista argentí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)