Barça

El primer examen

El nou Barça de Luis Enrique, amb una trajectòria gairebé perfecta en la lliga, s'examinarà demà a París contra el primer gran rival del curs, el PSG

Messi i Neymar arriben al duel europeu en estat de gràcia

Amb una trajectòria gairebé impecable en la lliga, amb cinc victòries i un empat en la jornada sis, amb 17 gols a favor i cap en contra, al Barça demà se li presenta el primer gran examen de la temporada. Sense cap ànim de desprestigiar els rivals que han tingut fins ara en la competició local i en l'estrena en la Champions, el compromís de demà és contra un oponent d'altura. D'una altra dimensió.

El París Saint-Germain (PSG) serà una molt bona pedra de toc per avaluar en quin estat es troba el conjunt de Luis Enrique en aquest punt del campionat. La golejada contra el Granada va arribar tres dies després que l'equip s'encallés a La Rosaleda i que fos incapaç de xutar entre els tres pals contra el Màlaga, en una demostració que les dificultats es poden presentar en qualsevol escenari. Sí que és cert que el Barça camina amb pas ferm i que mostra molts símptomes positius. La gent té confiança. Per aquest motiu és tan important deixar una gran imatge contra el PSG després de la pírrica victòria contra l'Apoel de Nicòsia al Camp Nou. Situar-se amb sis punts després de les dues primers jornades de la fase de classificació també serviria per afrontar amb tranquil·litat el proper compromís europeu.

El duel al Parc dels Prínceps suposarà també un repte per a la defensa blaugrana, perquè al davant es trobarà davanters del talent d'Ibrahimovic –malgrat que segueix sent dubte–, Cavani i Pastore. En declaracions a Barça TV, Mathieu reconeixia que hauran d'estar molt concentrats. “El PSG és un grup amb molt talent. Haurem d'estar 100% concentrats al darrere.” El defensa francès, molt aplaudit per l'afició blaugrana contra el Granada, va admetre que si finalment Ibrahimovic no pot jugar serà un gran avantatge per a ells. “Si ell no hi és, no és el mateix PSG”, va afirmar.

El conjunt entrenat per Laurent Blanc ha tingut un inici complicat, amb cinc empats i tres victòries en les vuit primeres jornades, i se l'està començant a discutir seriosament. Una victòria contra el Barça seria el millor bàlsam per al PSG, que en l'estrena europea no va passar de l'empat contra l'Ajax. Tot i estar en hores baixes, és un equip amb recursos i sempre perillós. I més encara en la situació en què es troba. La seva gent li exigeix una reacció immediata.

La condició d'equip gran i el fet de jugar a casa seva pot anar a favor dels de Luis Enrique, perquè no es preveu que el PSG s'atrinxeri en defensa. “No és un equip que es tanqui al darrere com els últims rivals que ens hem trobat. Serà un partit més obert. Esperem donar el màxim i endur-nos els tres punts”, va recalcar Sergi Roberto. I amb més espai, les figures blaugrana poden fer molt mal. Messi i Neymar cada cop s'entenen millor al terreny de joc, es busquen de manera constant i de cara a porteria tant el brasiler com l'argentí estan inspirats. Al davant tindran una defensa de luxe, amb el desitjat Marquinhos i David Luiz.

El Barça ahir va començar a preparar el partit al camp Tito Vilanova de la ciutat esportiva de Sant Joan Despí. Un cop finalitzada la sessió, Luis Enrique va donar la llista de convocats amb el retorn de Piqué, Alba i Douglas. Els que no viatgen són Rafinha i Masip, lesionats, i Montoya i Vermaelen, que han quedat fora de la convocatòria per decisió tècnica.

IMPORTANT

El partit servirà com a pedra de toc per conèixer l'estat real de l'equip blaugrana
Ter Stegen
Claudio Bravo
Dani Alves
Douglas Pereira
Gerard Piqué
Javier Mascherano
Jérémy Mathieu
Marc Batra
Jordi Alba
Adriano Correia
Sergio Busquets
Xavi Hernández
Andrés Iniesta
Sergi Roberto
Ivan Rakitic
Leo Messi
Neymar
Pedro
Sandro
Munir
El PSG no és un equip que es tanqui al darrere com els últims rivals. Serà un partit més obert
Sergi Roberto
migcampista del barça
El PSG és un grup amb molt talent; en destacaria Ibrahimovic. Sense ell no és el mateix
Jeremy Mathieu
defensa del barça

Un escenari de molt mal record per a Leo Messi

Leo Messi no guarda un bon record de la seva última visita al Parc dels Prínceps. Era el 2 d'abril de l'any 2013 i el Barça, amb Tito Vilanova de nou a la banqueta, jugava el partit d'anada dels quarts de final de la Champions contra el PSG de l'ara tècnic del Madrid, Carlo Ancelotti. Malgrat que va marcar el primer gol del partit en el minut 37, a les acaballes del primer temps es va lesionar en una topada amb Thiago Silva després de xutar a porteria. Es va fer una lesió muscular al bíceps femoral de la cama dreta. Després duna recuperació miraculosa, en el partit de tornada a l'estadi va començar des de la banqueta i va entrar en els últims trenta minuts. Va ser clau en el gol de Pedro, però se'l va veure coixejar malgrat que va dosificar molt els seus esforços per no agreujar la lesió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)