Barça

Penyes barcelonistes

Penya Barcelonista L'Avi Xaxu de Malgrat de Mar

En record d'un vell amic

La Penya Barcelonista L'Avi Xaxu de Malgrat de Mar està dedicada a un compositor de sardanes que va viure a la població maresmenca durant molts anys

L'agrupació participa en moltes de les activitats socials del municipi i a més, des de fa anys, recull taps de plàstic per ajudar nens malalts de càncer

Uns problemesd'esquena van obligar Montal a deixar de treballar i va decidir fundar la nova penya per estar entretingut

Visitar el metge és una cosa que molta gent intenta evitar perquè a vegades les notícies no són bones. L'Antonio Montal això ho sap, i amb 60 anys va haver de passar pel quiròfan per resoldre-li uns problemes d'esquena. Des de llavors, res de treballar, li va dir el metge. Montal es va dedicar a gaudir de la vida i una cosa que l'entusiasmava era compartir estones amb els seus companys de la Penya VH Enric Masip, del seu poble. Tenia, però, ganes d'engegar quelcom nou, i va decidir que fundaria una nova penya i la seva intenció era posar-hi també el nom de l'excapità del dream team d'handbol, però no els van deixar repetir nom. En aquell moment van començar les converses per trobar el nom adient a l'agrupació. “Ens van sortir noms de tota mena. La Pilona era un d'ells, perquè és un dels emblemes de la població –vestigi de l'explotació minera al mig del mar–, però no ens va semblar adient. Posar-li Sant Nicolau, patró de la vila, tampoc ens va convèncer, i ens vam decidir per L'Avi Xaxu. Era un compositor de sardanes nascut a l'Escala que va viure molts anys a Malgrat de Mar, població a la qual va dedicar moltes de les seves composicions. Per aquesta estima que tenia a la vila vam decidir posar-li aquest nom”, explica, emocionat, el president de la Penya Barcelonista L'Avi Xaxu de Malgrat de Mar.

Montal assegura que la penya intenta “ajudar els que ho necessiten” i per això en els últims anys s'han centrat a recollir taps de plàstic. La PB L'Avi Xaxu de Malgrat de Mar ha recollit, des que va iniciar aquest projecte, uns 270.000 taps “comptats”, remarca el president de la penya. “Ho fem amb una finalitat solidària, perquè fem arribar els taps a associacions que es dediquen a ajudar, normalment, infants amb càncer”, assegura Montal. Aquesta és la seva manera de ser solidaris. Per fer-ho, a més de tenir el punt de recollida al local, aprofiten les activitats de la població en les quals participen. La PB L'Avi Xaxu de Malgrat de Mar, per exemple, no falla mai en la festa major del municipi ni en la celebració de la diada de Catalunya. A més, l'agrupació organitza campionats de futbolí o de videoconsoles, que tenen molt de públic i participants. El president de la penya, Antonio Montal, assegura, a més, que els agradaria viatjar en grup a més finals, però “tenim les entrades que tenim”, diu.

Les dades
2007
Any
de fundació de la penya
146
socis
té en el dia d'avui l'agrupació maresmenca
AVUI
Recepció de Nadal amb l'Agrupació de Futbol de Clubs i Penyes del FC Barcelona
Barcelona
DEMÀ
VII Nit de la Federació de Penyes del FC Barcelona del Barcelonès Est
Barcelona
Campanya solidària PB Palau d'Anglesola
El Palau d'Anglesola (Lleida)
DISSABTE 6/12
Ple del Consell de Penyes
Barcelona
DIUMENGE 7/12
Recepció de Nadal amb l'Agrupació de Futbol de Clubs i Penyes del FC Barcelona
Barcelona
Inauguració d'escut de la Peña Barcelonista Jordi Alba Zona Franca
Barcelona
Presentació de cartell de la Trobada de Penyes Barcelonistes de Múrcia
Barcelona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)