Barça

Connexió sense límits

Entre Messi i Neymar ja acumulen 50 gols aquest curs i són la parella d'atac més letal

L'entesa a la gespa es beneficia de la cordialitat personal que destil·len

Un vell conegut com Gary Lineker ha elogiat l'eficiència del duet

L'associació Messi-Neymar que tantes expectatives va despertar des de l'arribada del brasiler al Barça l'estiu del 2013 ja és una realitat ben plausible. El darrer partit de lliga contra l'Elx ha estat l'últim capítol d'una sintonia al terreny de joc que s'adverteix com la millor garantia per aspirar als grans títols de la temporada. Al Martínez Valero, entre tots dos es van repartir quatre dels sis gols blaugrana –dos cada un– per tal de seguir augmentant el seu compte realitzador. Aquest curs, Messi ja acredita 31 dianes oficials repartides entre la lliga (21), la Champions (8) i la copa (2), mentre que Ney s'eleva fins a les 19 també en les tres competicions (14, 3 i 2, respectivament). Entre tots dos sumen un balanç de 50 gols quan tot just estem a l'equador del curs. Més que suficient per reafirmar-se com la parella d'atac més letal. De fet, a hores d'ara, en les tres competicions exposades sumen dos gols més en comparació amb la que formen els dos màxims artillers del Real Madrid, Cristiano Ronaldo i Karim Benzema (48), mentre que al Chelsea, Diego Costa i Hazard n'han fet 29. Pel que fa al Bayern de Munic, entre Robben i Müller han marcat fins ara 25 gols. S'entenen, doncs, els comentaris al Twitter, després d'un gol, de Gary Lineker, vell conegut de l'afició blaugrana i que ara és un analistes de referència de la BBC: “Per la combinació Messi-Neymar i la finalització és, per audàcia, un dels gols més magnífics que he vist mai.”

Aquesta temporada Messi i Neymar ja han coincidit en onze partits a l'hora de veure porteria. Però més enllà dels gols, la connexió també es visualitza en l'apartat d'assistències. L'argentí ja n'ha realitzat deu en la lliga, de les quals set han anat dirigides al brasiler. Precisament, les dues últimes les va signar diumenge al Martínez Valero. Per la seva banda, Ney ha assistit Messi en tres ocasions, coincidint amb els partits contra el Sevilla (2) i l'Eibar (1). Dades que evidencien com comparteixen protagonisme en l'engranatge ofensiu en espera que Luis Suárez també esclati el seu vessant més letal de cara a porteria. De fet, a hores d'ara aquest és l'únic aspecte que presenta cert marge de millora a l'atac blaugrana, tot i que la capacitat de lluita i de facilitar espais del davanter uruguaià ja suposa un valor. “Estem molt contents amb el seu rendiment, el seu comportament i tot el que ens ofereix i ens ha d'oferir”, va manifestar Luis Enrique en la roda de premsa prèvia al partit d'Elx. El tècnic blaugrana va decidir reservar-lo per a la visita de dimecres al Calderón coincidint amb la tornada dels quarts de la copa. Una cita en què s'espera que l'uruguaià recobri l'eficàcia realitzadora dels seus dos companys d'atac.

Pas endavant

La clara evolució en el rendiment de Neymar durant la seva segona temporada com a blaugrana explica els grans registres que presenta el duet amb Messi. El brasiler ja supera àmpliament els registres del curs passat, quan entre totes les competicions oficials va sumar 15 gols, 9 dels quals en la lliga. Al Martínez Valero, el brasiler va assolir el seu primer doblet amb el Barça lluny del Camp Nou, i Messi hi va tenir molt a dir, en aquesta fita.

El curs passat entre els dos van marcar 56 gols oficials (41 Messi i 15 Neymar) xifra que amb molts mesos de competició al davant se superarà enguany. En aquest sentit, gràcies al seu talent, cada jugador fa millor l'altre, i d'això se'n beneficia el Barça.

Companyonia

Més enllà del terreny de joc, l'entesa s'ha traslladat a l'àmbit personal, marcat per la cordialitat entre els dos cracs. Se'ls veu dialogar amb assiduïtat durant els partits per tal de sincronitzar els moviments. La complicitat també és evident en la celebració dels gols. Un fet que desactiva el temor d'una convivència difícil tractant-se de dos símbols del futbol mundial, amb interessos que van més enllà de la pilota. En aquest aspecte, la modèstia mostrada per Ney i els continus elogis dirigits a Messi ha estat molt beneficiosos. De fet, tot just després del duel contra l'Elx va tornar a qualificar “d'ídol” el seu company. “Jugar al costat del millor futbolista del món és molt fàcil; és un honor estar amb Messi”, va afegir el davanter brasiler. De l'altra banda, Messi també va declarar a final d'octubre que “és un plaer” coincidir amb el brasiler al terreny de joc”, i va assenyalar que “en qualsevol moment pot ser el millor, per la qualitat i les condicions que té”. “És un noi fabulós, ens portem bé dins i fora del camp”, va afegir.

LA DADA

7
assistències
de gol ja ha fet Messi a Neymar, que s'ha convertit en el seu millor soci.

DOBLE EFECTIVITAT

Aquest curs Messi i Neymar ja han coincidit en onze partits a l'hora de veure porteria

COMPARACIONS

Ja sumen més gols en les mateixes competicions que Cristiano Ronaldo i Benzema (48)

SUMA DE TALENT

Cada jugador fa millor l'altre i, d'això, el Barça se'n beneficia amb claredat

LA DADA

56
gols
oficials van acumular entre els dos el curs passat, només sis menys dels que ja acrediten ara.

BONS COMPANYS

Se'ls veu dialogar amb assiduïtat i la complicitat és evident a l'hora de celebrar els gols
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)