Barça

El nou Mini és, cada cop més, una realitat

Enllestit la temporada 2017/18. Josep Maria Bartomeu i l'alcalde de Sant Joan Despí van presentar la reordenació urbanística dels terrenys per construir el nou Mini, amb capacitat per a 6.000 espectadors

El nou Miniestadi, a la ciutat esportiva Joan Gamper, serà una realitat la temporada 2017/18. Ho va anunciar ahir el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, en la roda de premsa conjunta amb l'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, per presentar l'ordenació urbanística de l'entorn de la ciutat esportiva, incloent-hi els terrenys que va adquirir el club a finals del 2013 (26.811 m²), els del Tennis El Forn, a tocar de l'autopista B-23, per un valor de gairebé 8 milions d'euros, i que serà on estarà ubicada la futura nova casa del filial blaugrana, que es començarà a construir a principis del 2016. “Serà la joia del nostre projecte a la ciutat esportiva, i tindrà capacitat per a uns 6.000 espectadors, per complir amb les normatives de la LFP per acollir partits de segona divisió i també de la Youth League i la Women's Champions League, ja que volem que l'equip femení estigui encara més al màxim nivell i tingui més possibilitats”, va assegurar Bartomeu, que va afegir que “l'objectiu és que es pugui començar a utilitzar la temporada 2017/18”.

El president blaugrana també va explicar que el vial que hi ha ara entre l'actual ciutat esportiva i els nous terrenys s'hi integrarà, i que també s'ampliarà el nombre d'aparcaments, per arribar a les “2.000 places, amb un aparcament subterrani al nou Mini, a més d'altres places en una altra zona de la ciutat esportiva”. Per tot plegat, i encara que el nou Miniestadi s'allunya de Barcelona, Bartomeu es mostra convençut que “el soci ho agrairà, ja que tot seran millores i, fins i tot, hi haurà més aficionats que tenen el costum d'anar a veure el futbol de base”.

Pel que fa a les properes mesures a adoptar, Bartomeu va explicar que “es farà un concurs amb arquitectes i, quan es tinguin els permisos de l'Ajuntament, es farà un concurs per escollir una constructora” i, respecte al pressupost, va recordar “els 20 milions d'euros, tot i que l'objectiu és rebaixar aquesta suma”, de la qual es va parlar durant el referèndum del nou Espai Barça. “Amb 22 hectàrees a les Corts i 16,2 a Sant Joan Despí, el Barça té el futur assegurat per als futurs 60 o 70 anys”, va concloure Josep Maria Bartomeu, que també va voler destacar la relació entre el club i la ciutat del Baix Llobregat: “Agraeixo en nom del Barça la col·laboració de l'Ajuntament durant aquests anys. Va ser un encert venir a aquesta ciutat i agraeixo als antics directius la seva aposta. A Sant Joan Despí ens sentim com a casa.”

I 800 pisos

D'altra banda, la modificació del pla general metropolità, que també afecta els terrenys propers a la ciutat esportiva, de propietat privada, també preveu construir un total de 800 habitatges, un 40% dels quals seran de caràcter protegit, a més de 2,5 hectàrees destinades a zona verda, amb parcs i jardins, i per a equipaments públics i sectors terciaris.

PRESSUPOST MARCAT

L'objectiu és que les obres, que s'iniciaran el 2016, costin menys de 20 milions d'euros

MÉS APARCAMENTS

El nou Mini tindrà un pàrquing subterrani amb un total de 2.000 places

“Neymar és la màgia del futbol. Estic molt orgullós d'ell”

X.S.

“Actualment tenim el millor jugador del món, que és Leo Messi, i la màgia del futbol, que és Neymar, que, a més, està demostrant una gran maduresa en el seu joc evitant caure en els paranys dels rivals. Estic molt orgullós de Neymar i de com és com persona. El seu joc agrada molt als aficionats del Barça, i ens està aportant moltes coses.” D'aquesta manera va parlar Josep Maria Bartomeu sobre el crac brasiler, evitant entrar en polèmica i referir-se a les crítiques rebudes per part d'alguns jugadors de l'Atlético de Madrid i de mitjans madrilenys. Respecte al que va dir a Radio Montecarlo Jérémy Mathieu, que va confirmar la picabaralla entre Leo Messi i Luis Enrique abans del partit a Anoeta, el president blaugrana tampoc no es va desviar d'aquesta línia: “No entraré en cap tipus de polèmica. Em quedo amb el fet que l'equip està bé, que està donant una imatge que agrada als socis i aficionats del Barça. Estem en millora constant i ens queda molt per créixer. És una temporada il·lusionant i amb èxits.” Bartomeu, que no va voler confirmar la incorporació d'Ariedo Braida com a director esportiu internacional, i va emplaçar aquesta i altres qüestions, com la negociació del nou contracte televisiu –sí que va reconèixer dues ofertes–, a parlar-ne més endavant, quan ja sigui oficial. Tampoc es va acabar de mullar sobre una hipotètica final de copa del Rei entre el Barça i l'Espanyol: “A mi el que m'agradaria és ser a la final. Però primer tenim una semifinal contra el Vila-real, que està fent una gran temporada. S'ha de passar, i després, ja es veurà.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)