FCBQ

No val a badar

Copa Catalunya femenina. Tret de sortida al curs, amb el GEiEG GVC mirant a la final a quatre i el Banyoles i el Tordera, a la salvació

Ahir va alçar el teló la copa Catalunya femenina, però no serà fins avui que debutin els equips gironins. Ho farà el GEiEG GVC Gaesco a domicili, contra el Roser (12.15 h) i el Banyoles, rebent el Grup Barna a la seva pista (19.15 h). El Tordera, l'altre equip adscrit a la territorial gironina, s'estrenarà la setmana que ve. Ha ajornat el seu partit inaugural, a la pista del CEJ Hospitalet.

Canvis i objectius

A grans trets el sistema de competició és idèntic al de la passada campanya –dos grups de deu en la primera fase, i els cinc primers de cadascun van al grup d'ascens i els cinc últims, al de descens–, per bé que hi ha matisos quant a la permanència. En baixen cinc en comptes de quatre i estar al grup de dalt ja no garanteix la salvació. El que acabi últim haurà de jugar un play-off al millor de tres per assegurar-la.

A priori, els tres equips, tots inclosos en el grup 1 a la primera fase, tenen l'aspiració d'entrar en el grup de dalt. Per al GEiEG GVC, això és un objectiu mínim, ja que les seves mires són a la final a quatre, que va tocar amb els dits durant la temporada passada. Hi ha relleu a la banqueta –Joan Pau Torralba, al júnior de primer any grupista, en el curs passat, relleva Carles Surís–, però la plantilla és quasi idèntica, amb Carol Iborra (Sama) i Pilar Comella de fitxatges. A Banyoles, Sandra Ventura es manté d'entrenadora i només ha incorporat una peça –Sandra Compte (Llagostera)– per assegurar la salvació sense patir.

El Tordera, dirigit per Leandre Najmanovic, arriba a copa Catalunya amb ganes de fer-ho bé, però tocant de peus a terra. Té tres americanes, si bé Vanesa Aguilar i Kelsey Booth són les que ja tenen els papers a punt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)