FCBQ

PERE TOMÀS

ALER DE L'ICL MANRESA

“Només compta la feina, això no t'ho pot treure ningú”

El mallorquí arriba al Bages per ser un home important després d'un últim any difícil al CAI. “Quan vaig començar em van dir que no jugaria i vaig acabar jugant molt. No crec gaire en els rols”

Qualsevol equip necessita jugadors que connectin amb la graderia, i Pere Tomàs (Llucmajor, Mallorca, 1989) ha estat fitxat, entre altres coses, perquè compleixi aquesta funció en el nou ICL Manresa. Després de tres anys a Saragossa, el jugador format a la Penya cerca al Nou Congost minuts i continuïtat en el seu joc per “fer un pas endavant” en la seva carrera.

Han pogut fer una pretemporada amb tota la plantilla des del primer dia i només han tingut el contratemps de Trapani. És, aquesta, una primera victòria?
La veritat és que hem pogut treballar molt bé, perquè des del primer dia hi érem tots, i això hi fa molt. Fa més d'un mes ben bo que ens entrenem i ens coneixem, i cada dia hem estat millor. Hem entès millor com volem jugar i anem assumit les idees que té l'Ibon. Però no hem de parar. Hem de continuar millorant per arribar tan ben preparats com puguem al primer partit de lliga.
Personalment, com s'està trobant?
Bé, molt bé, content i amb molta il·lusió. És un canvi d'equip després de tres anys al CAI, però l'adaptació està sent molt fàcil, tant per als companys com per al cos tècnic. La veritat és que tinc moltes ganes de començar i anar millorant el meu joc per fer un pas endavant en la meva carrera.
La motivació neix especialment perquè l'han fitxat amb la idea que tingui un rol molt més rellevant del que tenia a Saragossa?
Sí, però a mi no m'ha agradat mai parlar de rols atorgats. Ho vull fer el millor possible i vull que la meva feina serveixi al Manresa per complir els objectius del club. Això dels rols tampoc t'ho has de creure gaire. Les he viscut de tots els colors. A Saragossa la temporada passada el rol que em van donar al principi era nul: em van dir que no jugaria i no que comptaven amb mi. Però a mesura que van passar els dies va haver-hi un canvi d'entrenador i vaig acabar sent important per a l'equip i jugant molts minuts. Al final l'únic que compta és la feina: això no t'ho pot treure ningú. Surto amb un rol important, a Manresa, però sense l'esforç diari i màxim no hi haurà res.
Llevat del Román ningú de l'equip coneix la lliga ACB com vostè. Jugui més o menys, en aquest aspecte hi ha de tenir un paper rellevant.
Sí, és així. Som un equip amb molts jugadors nous i que no coneixen la lliga, i és clar que haig d'intentar ajudar els companys tant com pugui, en aquest sentit. Explicar-los com funciona la competició, què es xiula més i què no tant, etc. La idea és ajudar tothom per tal que s'adapti com abans millor. Però tots els jugadors que han vingut tenen una gran capacitat i entenc que no serà complicat integrar-los a l'ACB.
Ofensivament, en els últims anys ha tingut molts problemes amb el tir de tres punts [24%].
És una de les coses del meu joc que haig de millorar, és clar. Hi treballo molt: ho he fet a l'estiu i ho faig després dels entrenaments. Però penso que és també una qüestió de confiança i de cap. La meva millor virtut no és el tir de tres punts, en sóc conscient, però crec que puc augmentar els percentatges. És el meu objectiu personal, en atac, i estic segur que treballant amb confiança entraran més, aquesta temporada.
Parlava de les idees que té l'Ibon Navarro. Cap on anirà l'estil de joc de l'ICL Manresa?
Som un equip que físicament podem córrer molt bé el camp i que podem pressionar bastant en defensa. La cosa anirà per aquí: ser molt intensos en defensa i quan puguem, jugar a camp obert. Tenim jugadors molt mòbils i amb dinamisme en el seu joc.
La temporada passada a l'equip li costava molt fer punts. En la pretemporada ha fet l'efecte que aquest Manresa té força homes amb facilitat per anotar.
Sí, però la qüestió global, de concepte, és el que deia: treballar per trobar punts fàcils, en contraatac i transició. A més d'això, tenim jugadors amb prou talent individual per crear-se els seus tirs. L'Scott [Suggs] té un un contra un molt bo, i en els moments de partit que no tinguem transició ens podrà generar aquests punts ens ajudin a tirar endavant.
Sobre el paper, el gran dèficit d'aquesta plantilla sembla la inexperiència en la lliga de la parella de bases.
Sí, no tenen experiència en la Lliga Endesa, però jo els vaig preparats a tots dos, tant l'Cvetkovic, que té qualitat, com el Lluís [Costa]. El Lluís m'està sorprenent molt aquesta pretemporada. El veig molt madur. Òbviament s'hauran d'adaptar a la competició, però no és una cosa només d'ells. Ens hem d'ajudar entre tots: hem d'anar tots a l'una per tal que això no sigui un handicap.
Com es plantegen aquesta Lliga Catalana?
Com un moment més de la pretemporada, per bé que sabem que és un títol oficial. La jugarem amb il·lusió i amb el desig amb què juguem tots els partits: acabar-los sent millor equip de com els hem començat. Volem que el torneig ens serveixi per créixer i, a banda de l'objectiu d'evolucionar el nostre joc, hi haurà l'ambició de competir i guanyar. D'entrada, volem jugar la final.
Quatre dies després arrenca la lliga, i en el seu cas concret és un inici peculiar: dels quatre partits en dues setmanes tenen dos desplaçaments [Sevilla i Múrcia] separats en tres dies.
Som conscients del calendari, però ens equivocaríem si no hi penséssim partit a partit. Rebrem el Barça aquest diumenge i després tenim aquests dos partits a fora. Serà dur, amb poc temps per recuperar, però ens hem preparat per respondre amb garanties i amb l'ambició de guanyar tants partits com sigui possible.
Quan acabi la temporada, on haurà de ser el Manresa per tal que l'afició i l'equip se sentin satisfets?
L'objectiu del club tothom el sap, mantenir la categoria. A partir d'aquí, un cop assolit, haurem de seguir treballant i intentar guanyar tants partits com puguem. La competició és molt forta, molt igualada entre els equips que no juguen a Europa, amb equips que s'han reforçat molt bé. I penso que si aconseguim acabar entre els quinze primers en una lliga tant exigent haurem de sentir-nos molt satisfets.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)