FEB

El que funciona no es toca

Bàsquet. EBA. El Quart i el Salt han fet retocs mínims en les plantilles per afrontar el curs. Enguany estan ubicats en grups diferents

En un grup C d'EBA farcit de canvis a l'estiu –ampliació de 20 a 28 equips i nou format de competició–, el Quart i el Salt han apostat per la continuïtat. Excepte petits matisos, tots dos es planten al punt de sortida amb plantilles similars a les que els van conduir, el curs passat, a signar la millor temporada de la seva història. Els primers, disputant la fase d'ascens a la LEB Plata i els segons, assolint la salvació amb molta suficiència.

Sense clàssic gironí

O es troben al final de curs lluitant per dalt o per baix, o no hi haurà partit de màxima rivalitat aquest curs, ja que estan en grups diferents. El Quart es troba en el B i, a priori, parteix com a candidat a ocupar una de les dues places que donen accés a la final a quatre. El problema és que en aquest grup també hi serà el Mollet, el gran favorit amb peces com Coego o Vilanova, el curs passat a la LEB Or. “No arribem al primer dia tan forts com l'any passat. Ens falta treball, però ens coneixem molt”, diu el tècnic Albert Brea, obert a incorporar una onzena peça –les deu actuals hi eren el curs passat–, si apareix alguna oportunitat. Kanis està ja recuperat del cop al genoll que arrossegava.

A Salt, han fet un fitxatge (Iborra), i el canvi notori és a la banqueta, amb Verdés rellevant Eric Surís. El fins ara tècnic del filial no variarà gaires coses: “Assumeixo el repte amb entusiasme i l'objectiu de lligar la permanència sense patir [baixa l'últim de grup, i el penúltim i l'antepenúltim promocionen].” Les lesions li han impedit arribar com voldria a la cita. Pascua i Torrent no estan al màxim, i Geli és baixa per motius laborals.

Quart
Bases:
Jordi Bataller i Pau Vila
Exteriors:
Eric Jiménez, Martí Serra, Edu Camós i Moisès Martorell
Interiors:
Albert Masllorens, Brad Kanis, Raphael Dos Santos i Miquel Lozano
Entrenador
Albert Brea
2a temporada
Baixes:
Nando Brazo, David Puertas i Pau Juscafresa (Sant Narcís)
Salt
Bases:
Rafel Fexas i Albert Agustí
Exteriors:
Guillem Pascua, Carles Nadal, Adrià Burguet, Xavi Torrent i Marc Bartrolí
Interiors:
Marc Busquets, Jordi Geli, Pablo Iborra (Ontinyent) i Xavi Montalat
Entrenador
Oriol Verdés
1a temporada
Baixes:
Guillem Planas (Sant Feliu de Guíxols) i Toni Espinosa (CEB Girona)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.