ACB

Bàsquet

Lliga Endesa

Dues realitats

Lliga Endesa. El MoraBanc trenca el Divina Joventut imposant el talent i la confiança en el segon temps

El MoraBanc continua invicte i el Divina Joventut, sense guanyar. Dues realitats diferents, igual que les dues parts del partit d'ahir al pavelló andorrà. Els de Peñarroya han fet un pas endavant després del revés de la Lliga Catalana, mentre la pressió per als d'Ocampo continua creixent.

La pressió per no guanyar es va veure ja en el primer minut, quan el tècnic del Joventut va donar la titularitat a Vasiliauskas. El lituà va durar tres minuts a la pista perquè en aquest curt període de temps el francès Albicy ja li havia menjat la moral i el tenia contra les cordes, pressionant-lo, robant pilotes i situant el MoraBanc al davant (14-8). La reacció de la Penya va arribar a través de Tomasz Gielo. El polonès va tornar a mostrar bones capacitats i va anotar deu punts seguits per liderar un parcial de 2-12 (16-20). La màxima renda verd-i-negra es va ampliar fins a 23-28, però ràpidament la igualtat va tornar, amb Stevic fent molt mal, ja que Shermadini s'havia carregat amb tres faltes. A la fi del segon quart, tot obert (46-44), en un partit que Aíto va veure des de la llotja.

El segon temps va arrencar amb una cistella que empatava el matx. Però a partir de llavors el festival andorrà va ser absolut. En només un minut i mig els de Peñarroya van fer un parcial de 9-0 (53-46) i tots els dubtes generats contra el Fuenlabrada van tornar a aparèixer entre els verd-i-negres. Els d'Ocampo –en el primer temps havien anotat deu homes amb un gran nivell– van desaparèixer.

29 punts de contraatac

Les 19 pèrdues de la Penya van suposar 29 punts de contraatac. La diferència es va situar sobre els 10 punts però, tot i l'augment de la intensitat defensiva –van recuperar cinc pilotes seguides amb la segona unitat a la pista–, tampoc no anotaven. El MoraBanc només va necessitar un parell de recuperacions seguides d'Albicy de les mans dels bases de la Penya per rellançar els andorrans. La renda es va disparar fins als 15 punts, i aquí es va acabar tot. Els últims instants van ser de festa local i de preocupació del Joventut. Bogdanovic, que tornava a Andorra, on va jugar el curs passat, va perdre tots els duels amb Nacho Martín. Diumenge contra el Tenerife, tot i ser la quarta jornada, primera final del curs.

44
Va ser la diferència de més-menys
en el duel entre Nacho Martín (+18) i Luka Bogdanovic (-26). No hi va haver color.
Estem col·lapsats mentalment i això no ens deixa jugar com sabem; aquest equip és millor del que estem demostrant
Luka Bogdanovic
JUGADOR DEL DIVINA
Hem dominat l'estat anímic del partit, i ens marca la línia del que volem ser en la lliga
Joan Peñarroya
TÈCNIC DEL MORABANC ANDORRA
M'he sentit molt còmode i estem en un moment de gran confiança després del Gran Canària
David Jelinek
JUGADOR DEL MORABANC
S'ha repetit la història amb fragilitat mental. Hem millorat coses, però ho hem de fer més minuts
Diego Ocampo
TÈCNIC DEL DIVINA JOVENTUT
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)