ACB

De qualitat i quantitat

Lliga Endesa. Esplèndida actuació coral del MoraBanc, que destarota el Múrcia i es manté imbatut a casa

A casa, amb l'alè de l'afició, el MoraBanc és un altre. Lluny de la fragilitat a fora (-18 a Vitòria i -26 a València fins ara), els del Principat s'estan mostrant granítics com a locals. I no només pel 4-0 de bagatge, sinó pels arguments que hi està desplegant. Ahir, la seva energia, la verticalitat en la transició i l'equilibri van fer miques el Múrcia, que, això sí, va trobar a faltar molt l'absència de Campazzo. L'argentí va fer-se fa uns dies una fractura nasal.

Una mica de tot

L'equip va sortir a marcar terreny i de seguida va fer forat. El rival es veia incapaç d'equilibrar-li l'activitat, ni de parar el seu dinamisme en atac, amb Jelinek de protagonista (14-6, 7'). Si bé el moviment de peces li va injectar energia, al Múrcia –Soko, principalment–, l'encert des de l'arc del MoraBanc (5/7 triples en el primer quart) s'afegia a la feina interior de Burjanadze i Xermadini i la diferència es va estirar més (+11 al final de primer parcial).

D'una inspiració individual, la de Baron –onze punts en poc més de tres minuts–, els visitants van néixer i va sorgir una millora al darrere que va col·lapsar els de Peñarroya del tot (34-35, 16'). Els locals no es van descompondre i, arran d'un temps mort, es van regenerar prou per situar-se amb un +6 a mitja part, amb Walker alçant la veu, decidit.

El Múrcia va amenaçar des del triple només de sortir de vestidors, però aviat sucumbiria. La defensa va conduir-lo als errors i a la precipitació, i això no feia res més que alimentar el joc a camp obert. Albicy va estar immens, marcant el tempo i triant sempre una bona opció. Així, quan els murcians es volien aferrar al partit com fos, va buscar Burjanadze i Xermadini, i els dos georgians van acabar-ho de liquidar tot, ja en el primer tram del darrer quart (76-60, 34').

34
punts
generats de forma directa per Albicy ahir. En va anotar 10 i els altres 24 van arribar fruit de les seves 11 assistències
Estic molt content de com han respost tots els jugadors. Alguns mereixien més minuts, però no ha pogut ser