ACB

Vint-i-tres anys després

Lliga Endesa. El MoraBanc obté a la pista del Gran Canària el seu triomf més ampli a fora des del 1994 –aquest curs només hi havia guanyat un partit–, impulsat per la classificació per a la copa

La confiança és clau en la vida, però sobretot en l'esport. I això ara mateix és precisament el que no li falta al MoraBanc, un equip que després de 22 anys torna a la copa, un equip que és un bloc en majúscules i un equip que sap que aquest curs té molt a guanyar i poc a perdre. Això es va veure ahir reflectit a Las Palmas, on els de Joan Peñarroya van fer una exhibició en el tercer quart i van assaltar el Gran Canaria Arena. Els 26 punts de diferència suposen el segon millor registre dels andorrans lluny del Principat, només superat pel triomf de 28 punts que van aconseguir a Badalona el curs 1994/95. I això que els andorrans només havien aconseguit una victòria en els vuit desplaçaments que han fet aquesta temporada. A més, és el tercer triomf més contundent, darrere del partit abans esmentat i un altre contra el Valladolid (1993/94) en què va guanyar de 35 punts. Espectacular. La festa a Andorra continua.

I la victòria número 100 a l'ACB del club andorrà va arribar en una de les pistes més complicades. Els de Joan Peñarroya es van mantenir dins el partit durant el primer tram del matx, tot i les nombroses pèrdues de pilota (19) i els problemes en el rebot. El MoraBanc perdia 25-17 però va ser capaç de capgirar la diferència. Abans del descans un parcial de 0-8 va servir per avançar-se (33-35) i la igualtat es va mantenir fins a la fi dels primers vint minuts.

Tercer quart perfecte

Els andorrans havien fet el més difícil, que era posar la por al cos després de set derrotes en vuit desplaçaments. I va ser en el tercer quart quan van rematar la feina. Els de Joan Peñarroya, amb un joc ple d'encert i intensitat defensiva, van desbordar totalment els de Luis Casimiro i la renda es va disparar fins als 17 punts (45-62). Els andorrans havien trencat el matx. Els últims minuts van ser de tràmit, fet increïble si tenim en compte com ha patit el MoraBanc aquest curs a fora. Però la confiança ho és tot.

Havíem parlat que havíem de millorar, havíem de guanyar, i tot i els dubtes inicials hem estat molt sòlids defensivament
Som un equip altruista, ens passem bé la pilota, no som egoistes i a sobre hem tingut encert en el tir
Joan Peñarroya
28
punts
de diferència és el triomf més ampli de l'Andorra fora de casa, la temporada 1994/95 a Badalona (56-84) contra el 7Up Joventut
3a
victòria
més àmplia de tots els temps tant a casa com a fora. El sostre són els 35 punts que va endossar al Valladolid el curs 1993/94 (108-73).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)