ACB

Alegria al Nou Congost (91-86)

Lliga Endesa. L'ICL Manresa, que guanyava 43-20 en el segon quart, sap sofrir (80-81 a 4:10) i suma el tercer triomf de la temporada

L'ICL Manresa ha guanyat aquest vespre el Betis (91-86) i ha sumat la tercera victòria de la temporada. L'equip d'Ibon Navarro es manté cuer, però ara amb un 3-14, a només un triomf del Rio Natura i del Divina Joventut. Pere Tomàs (20 punts) i el retornat Patrik Auda (16) han estat decisius.

Dos partits

Malgrat els problemes inicials per assolir avantatges en el cinc contra cinc, l'excel·lent to defensiu de l'equip des del primer minut (Machado, Tomàs i Rey) ha permès l'ICL entrar en ritme immediatament i amb molt bon peu al partit (13-4, 4'). Com que en atac es buscava la verticalitat, l'equip, meticulós, ha tret profit dels tirs lliures i ha tancat el primer quart amb un ja prou ufanós 26-13. Lluny de tenir-ne prou, ha obert el segon amb dos triples i ha trencat el marcador gràcies al joc per parelles (Cakarun): 43-20 a 5:30 del descans després d'un triple d'un inspiradíssim Aranitovic (11 punts en la mitja part). Els andalusos, tot i sentir-se aclaparats, han sabut reaccionar abans de l'aturada llarga, aprofitant també una certa desconnexió manresana (50-37).

Tornant, un rebot ofensiu de Mahalbasic –li ha costat molt, al Manresa, segellar el que hi ha hagut en cistella pròpia– ha estat el penúltim avís (53-42). S'havia acabat l'exhibició bagenca i començava un altre partit. Inicialment l'equip ho ha interpretat bé (59-42, 24'), però els de Tabak havien escoltat el seu tècnic en el pas pels vestidors. Per exemple quant a les qüestions defensives, torturant l'atac local amb un bon compromís individual i en les rotacions. Això i l'aparició de Nachbar ha situat el 71-67 a deu minuts del final.

Amb les mànigues de camisa per sobre del colze, l'equip ha cercat les situacions de tir fent passar el joc per sota i Auda n'ha dit bé (76-71). Radicevic ha respost i les necessàries rotacions de Navarro han coincidit amb un desencert –que no mals atacs– angoixant. I el Betis s'ha avançat (80-81 a 4:10). Però Tomàs i Auda han tornat al camp i l'equip s'ha refet. Perquè no volia espifiar-la una altra vegada i perquè l'aler de Llucmajor tenia un pla: 2+1 i un triple a 1:01 per situar el 87-82.

En la propera jornada, diumenge vinent, l'ICL torna a jugar al Nou Congost (Múrcia).