Eurocopa

La tornada contra el campió alemany, de franc

Bàsquet. Eurocopa. L'Uni vol que el pas a l'R8 contra el Wasserburg tingui demà el màxim suport de seguidors, atès l'horari inusual (1/4 de 8)

El partit de tornada de l'eliminatòria de 16 de l'Eurocopa entre l'Spar Citylift Girona i el TSV 1880 Wasserburg (62-66 en l'anada) es podrà veure de franc al pavelló de Fontajau. El club ho ha decidit per facilitar que l'equip tingui el màxim suport possible en el partit que li marcarà l'accés a la duríssima eliminatòria de 8 en la qual –excepte un cataclisme– es trobarà amb l'AGÜ Spor, probablement l'equip amb més estrelles de la competició fins que arribin els eliminats de l'Eurolliga. Tant l'horari (1/4 de 8 del vespre) com el fet que sigui televisat (Televisió de Girona i Esport3) juguen en contra de l'assistència d'aficionats i el club ho ha volgut compensar. De fet, si el partit s'avança una hora sobre l'horari habitual és a petició d'Esport3.

El Wasserburg arribarà al partit amb un dia més de descans que l'Uni, però amb el viatge afegir. Les alemanyes van guanyar dissabte a la pista del penúltim, el Friburg (4-10) sense cap dificultat (62-88) i amb 11-2 mantenen la pressió al Keltern. El tècnic Georg Eichler va repartir tant les càrregues que Shey Peddy va jugar poc pel que és habitual (28 minuts) i va fer debutar aquesta temporada la veteraníssima (a punt de fer 39 anys) Becca Thoresen.

Alminaite, la novetat

Amb Coulibaly en procés d'adaptació, Èric Surís no ha volgut riscos i manté Ify Ibekwe i Haley Peters com a parella forana. Kristina Alminaite, que diumenge va jugar cinc minuts contra l'Al-Qázeres, és el reforç de l'Uni per a aquest partit. Permetrà una variant de joc diferent contra la polonesa Agnieszka Fikiel, la referent interior del Wasserburg.

L'Uni demana a l'AGÜ Spor avançar l'anada per poder preparar la copa

Avançant-se fins i tot al resultat de demà, l'Uni ha demanat a l'AGÜ Spor si pot avançar el partit d'anada de l'eliminatòria de 8. El matx està fixat per al dijous 9 de febrer a Kayseri, perillosament a prop de la copa. Tant és així que, si l'Uni s'hagués d'enfrontar en semifinals de copa amb el guanyador d'algun dels primers partits de divendres no podria assistir a aquests partits perquè no hauria tornat de Turquia. Kayseri és a més de 600 km a l'oest d'Istanbul i cal agafar un vol intern fins a la capital per tornar a Catalunya. L'Uni demana jugar dimecres –seria dijous al vespre a Girona–, però de moment no té resposta.

Contra el Gran Canària, a Palau-sacosta

La ocupació de Fontajau el cap de setmana del 4 i 5 de febrer amb motiu del campionat de Catalunya de patinatge farà que el partit entre l'Uni i el Gran Canària es jugui a Palau-sacosta. Serà diumenge 5 al migdia, a petició de l'equip canari, que vol tornar el mateix dia. El trasllat s'hauria hagut de fer igualment encara que el matx s'hagués disputat a les 6 de la tarda. A Palau, l'Uni hi va aconseguir, el 10 de febrer farà quatre anys, la seva primera victòria contra el Perfumerías Avenida (69-59), amb 25 punts (6/8 triples) de Noemí Jordana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)