Eurocopa

Serenes favorites

Lluny de triomfalismes, l'Spar Citylift Girona afronta la tornada de l'R16 amb quatre punts d'avantatge sobre el Wasserburg

Si supera el campió alemany, s'enfrontarà amb certesa a l'AGÜ Spor, un equip de nivell d'Eurolliga

L'Spar Citylift Girona té avui la possibilitat de superar una eliminatòria europea. Defensa els quatre punts d'avantatge del partit d'anada a Wasserburg (62-66). És a dir, a la pràctica és com si el partit comencés de nou. Amb tot, les gironines són favorites i l'efecte escènic de jugar en un pavelló gegantí com el de Fontajau –els d'Alemanya són extraordinàriament petits–, sigui més o menys ple, s'ha de fer notar. L'entrada, a més, és gratuïta.

L'Uni saltarà al parquet sabent el resultat del partit que, si supera l'R16, li proporcionarà el rival de l'R8. De fet, però, ja ho sap ara, perquè el 50-78 obtingut per l'AGÜ Spor a la pista del Niça estalvia qualsevol especulació. Serà l'equip de Chelsea Gray, Ann Wauters, Jelena Dubljevic, Lara Sanders i Tanisha Wright, per esmentar tan sols les cinc jugadores amb historial WNBA.

Peddy i Tobin

Ja s'intuïa, però en l'anada a Alemanya va quedar clar que aturar Shey Peddy és bàsic i Noemí Jordana ho va fer de manera espectacular la majoria de minuts. El nivell d'agressivitat de la base nord-americana –quan té la pilota i també quan no la té– és tan alt que, si no és a través de la feina arbitral, és capaç de treure de polleguera gairebé qualsevol rival. No és el cas de la veterana base gironina, que, ben dosificada (20 minuts) i poc exigida diumenge per l'Al-Qázeres, estarà a punt per tornar a desactivar Peddy.

L'altre element és Tobin, una jugadora que va irrompre amb força a Alemanya però que va anar perdent pes a mesura que l'Uni va ajustar la seva defensa.

I és al darrere, novament, on l'Uni podrà garantir la classificació. En partit a molts punts ja és capaç de fer-ho perquè per talent i rotació és superior. Però abaixant l'encert del Wasserburg en el cinc contra cinc, prenent-li el rebot i forçant-li pèrdues, és segur que li guanyarà la batalla mental. En aquest sentit, l'assaig defensiu de diumenge contra el Ferrol pot haver estat útil. I sí, és una altra competició, però els mals números diumenge de les dues referències anotadores de l'equip, Peters i Ibekwe, ben canalitzats, poden ser un estímul útil.

Tornen a ser deu

També serà valuós el retorn d'Alminaite. El tècnic alemany, Georg Eichler, va fer jugar juntes Fikield i Tobin. Totes dues d'1,95 d'alçada però de perfils molt diferents als quals no sempre es pot ajustar al darrere. Alminaite i la seva alçada oferiran una variant més.

3
de les 4 derrotes
del TSV han arribat quan les alemanyes han anotat 62 punts o menys
99
punts
és el sostre anotador del Wasserburg (99-66 contra l'Umea) i de l'Eurocopa 2016/17.
AVUI
Galatasaray - Peac Pécs
13 h
(Peac Pécs-Galatasaray, 67-71)
AGÜ Spor - Niça
17 h
(Niça-AGÜ Spor, 50-78)
Spar Citylift - TSV
19.15 h
(TSV 1880-Spar Citylift, 62-66)
Carolo - GA Kosice
20 h
(GA Kosice-Carolo, 83-64)
Ragusa - Nymburk
20.30 h
(Nymburk-Ragusa, 53-57)
Demà
Yakin Dogu - Keltern
16 h
(Keltern-Yakin Dogu, 62-76)
Maccabi Bnot - Venècia
18 h
(Venècia-Maccabi Bnot, 58-52)
TTT Riga - Ceglèd
18.30 h
(Ceglèd-Riga, 73-66)
Hem d'oblidar el +4 i no especular. No sabem fer-ho en el joc i menys ho farem amb el resultat. Hem d'anar-hi més fort que elles per guanyar
Èric Surís
Sabem que Fikiel i Tobin poden jugar juntes, que són contundents en l'aspecte físic i que Peddy fa servir molt les mans
Èric Surís
No espero que l'arbitratge ens afavoreixi pel fet de jugar a casa, però sí equitat a l'hora de jutjar les baralles pel rebot, per exemple
Èric Surís
Accepto el rol de favorit. Juguem a casa i no hem perdut cap partit. Però amb la pilota en joc, això són només paraules
Èric Surís
A tothom li fa molta il·lusió passar a la R8 per enfrontar-nos a un rival amb potencial d'Eurolliga
Èric Surís

Tobin, una peça d'encaix immediat

Becca Tobin va debutar amb el TSV dimecres passat amb bones prestacions (14 punts, 9 rebots i 2 taps) i ho va confirmar el cap de setmana en el partit de la lliga alemanya. Sí, contra un rival molt fluix –el Freiburg és el penúltim– l'alera pivot nord-americana es va enfilar als 16 punts (8/9 de 2), 9 rebots, 5 assistències, 1 tap i 29 de valoració en només 23 minuts. Amb Peddy, tornarà a ser el principal focus de perill en un equip que, com en l'anada, no passarà d'una rotació de vuit jugadores.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)