Eurocopa

La final a l'horitzó

Eurocopa. S'obre el foc de la penúltima eliminatòria, amb esculls d'alta exigència per al València i l'Unicaja

Dels vint equips de la graella de sortida, tan sols quatre continuen en competició. Són dos equips de la Lliga Endesa, un de rus i un d'israelià. Avui encetaran les sèries de semifinals al millor de tres partits, el penúltim pas per aixecar un títol que garanteix la plaça per a l'edició del curs vinent de l'Eurolliga.

El foc s'obrirà a la tarda, a Krasnodar (18 h). L'Unicaja, després de concretar l'heroïcitat a Munic –únic que va passar l'eliminatòria amb factor pista en contra i rebent 68 punts en els últims dos partits–, busca la segona final de la seva història, després de guanyar la Korac del 2001. No li serà gens fàcil, ja que el Lokomotiv està molt descansat –onze dies sense cap compromís, mentre que els malaguenys han tingut quatre partits en vuit dies– i és un equip que s'ha solidificat al darrere amb el canvi de tècnic. Sasa Obradovic va arribar amb un 1-3 a la primera fase, i no només el va classificar per al Top 16, sinó que l'ha fet créixer molt. I és que, amb el serbi, reben només 62,2 punts a casa.

La Fonteta

A València es va poder superar l'escull del Khimki, i ara confien a repetir amb el Hapoel (20.30 h). Hi ha lesions –no hi seran Kravtsov ni Diot, i Vives és dubte–, però tenir un hipotètic tercer partit a casa reconforta la plantilla i el cos tècnic. Els taronja saben de quin peu calça el rival i, de fet, van saquejar la Fonteta en la primera fase: 77-81. Una de les dues derrotes en el torneig dels de Pedro Martínez, un equip fiable en defensa (73,8 rebuts) i el millor en la ràtio assistència-pèrdua (1,65). El Hapoel, amb la baixa de Brian Randle, té Jerrells (16,9 punts) i Amare Stoudemire (13 i 6,7 rebots) com a amenaces.

7a
semifinal
del València en el torneig, en què ha estat el campió en tres edicions (2003, 2010 i 2014).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)