NBA

Bàsquet

NBA

L'alliberament de Ricky

NBA. El base dels Twolves mai no havia anotat més de vint punts en quatre partits consecutius ni més de deu en els vuit compromisos del mes de març

Era el seu taló d'Aquil·les, el fet que l'etiquetava com a base d'equip de la part baixa. La incapacitat d'anotar de Ricky Rubio, no només prenent iniciativa en l'un contra un sinó fins i tot quan es quedava sol, va arribar a posar en qüestió si el seu salari s'ajustava a les seves prestacions. Finalment al febrer no va canviar d'aires, i s'ha alliberat al març.

Pel que fa a l'atac, el base del Masnou acaba de completar la millor seqüència de partits des que juga a l'NBA. Ahir va fer 20 punts (8/14 de 2 i 4/4 tirs lliures) a la pista dels Heat. Col·lectivament va ser una mala nit (derrota inapel·lable) però individualment és el quart partit consecutiu que Ricky anota vint punts o més (només n'havia enllaçat dos, fins ara, el curs 2012/13).

I, també per primera vegada, és la vuitena nit seguida que anota deu punts o més. Amb dos mèrits afegits, que ho ha fet contra vuit equips de play-off (Heat, Celtics, Wizards, Bucks, Warriors, Clippers, Spurs i Jazz) i que l'increment de prestacions ofensives no ha anat en detriment de la capacitat de generar. Al contrari, aquests vuit partits, les 8,6 assistències per nit que anotava s'han incrementat a 10,5. L'encert en el tir també ha canviat, per bé, tant de dos punts (de 44% a 52%) com de tres (del 29% al 43%) i fins i tot des de la línia de tir lliure (87% a 89%).

Això sí, el balanç dels Twolves no és bo (1-7) i el play-off, que amb el 28-33 de l'1 de març no semblava gens utòpic, ara, amb només 14 partits per disputar-se, es va escapant.

La jornada

Sixers - Mavs

116 - 74

Wizards - Bulls

112 - 107

Nets - Celtics

95 - 98

Pistons - Raptors

75 - 87

Pelicans - Rockets

128 - 112

Heat - Twolves

123 - 105

Suns - Magic

103 - 109

Lakers - Bucks

103 - 107

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)