FEB

bàsquet

lliga femenina

La batalla de la continuïtat

Lliga Femenina. El Cadí la Seu té Lo i Montoliu amb contracte i ha ofert la renovació a Arrojo, Bahí, Pérez, Vilaró, Brunckhorst i al tècnic, Joan Carles Pie

A la Seu voldrien haver jugat ahir al vespre, però la temporada ja se'ls ha acabat. Van fallar dissabte contra el Bembibre i fins a finals d'agost queden cinc mesos llarguíssims per assolir el mateix objectiu que s'ha escapat en les últimes temporades: assegurar al màxim la continuïtat d'un bloc. De moment, el club ha ofert la continuïtat a l'entrenador, Joan Carles Pie, i a cinc jugadores: Belén Arrojo, Georgina Bahí, Svenja Brunckhorst, Tània Pérez i Andrea Vilaró. És a dir, a les dues bases i a l'escorta, l'alera i l'alera pivot titulars.

Tan sols que renovin dues o tres jugadores, ja serà més que en els tres estius anteriors. Fa un any van marxar quatre peces bàsiques: Laura Gil, Tamara Abalde, Sandra Stanacev i Nicole Romeo. L'estiu del 2015 es van haver de substituir les dues bases (Ana Suárez i Hind Ben Abdelkader), l'alera titular (Marlou de Kleijn) i dues rotacions (Syll i Tanner), i un any més enrere va marxar, de cop, el cinc titular (Asurmendi, Revuelto, Parham, Sofia Silva i La Nedra Brown).

Pie s'ho rumia

Aquesta volatilitat de la plantilla és una de les raons que han impulsat el tècnic, Joan Carles Pie, a demanar uns dies per respondre a l'oferta que el club li va fer arribar fa setmanes. “L'evolució de la temporada ha tingut un sentit positiu tot i la mala sensació del final, que va ser un fracàs perquè ho teníem a les nostres mans i jugàvem a casa, i vam fallar, tot i que ens queda la sensació que el Bembibre va jugar aquell partit com si s'hi jugués la vida, i en les jornades anteriors no havia estat així. Però els nostres objectius inicials estaven aconseguits perquè el nostre disseny inicial d'equip no aspirava a aquestes fites”, explica Pie.

“Hem tingut moltes limitacions, vam perdre gent i ens va costar trobar peces”, hi afegeix Pie, que vol tenir més informació, com ara quines de les jugadores a les quals es vol renovar estan predisposades a continuar i quants diners destinarà el club a la plantilla. “Cada vegada hi ha més clubs que aconsegueixen apujar el pressupost”, constata.

“He d'analitzar si amb el que plantegi el club podem ser competitius”, conclou Pie, convençut que la localització de la Seu d'Urgell sovint és una dificultat afegida per atreure jugadores.

4
titulars
ha hagut de substituir de mitjana el Cadí la Seu en els tres últims estius

L'Araski i el Ferrol tenen avantatge

L'Araski va sorprendre a domicili el Gernika (61-64) i si dissabte remata la feina a Vitòria serà el rival de l'Spar Citylift Girona en les semifinals. Ahir va fer valer l'efectivitat (10/25 triples) contra la defensa zonal del Gernika, insistent fins al final en aquesta disposició. Amb 59-57 i el Gernika entregat a les mans d'Asurmendi, dos triples seguits (Tudanca i Liñeira) des de cantonades oposades van fer anar el Gernika a remolc (59-63). Mokango, amb un rebot d'atac, va mantenir l'esperança (61-63, a 33 segons) després d'un atac esgotat per l'Araski. Velasco va anotar un tir lliure però Vega va agafar un rebot d'atac clau per gastar més segons. Asurmendi va recuperar la pilota però el Gernika no va sumar. Tudanca va acabar amb 22 punts (4/9 de 3).

A Ferrol, el duel Roundtree (13 punts i 12 rebots)-Colhado (17+14) va ser per a la brasilera, però el Guipúscoa va pagar la falta d'encert en el triple (1/13) i va cedir per 68-60.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)