ACB

A un pas del ‘playoff'

Bàsquet. Lliga Endesa. El fortí del MoraBanc Andorra també supera l'obstacle del València amb un partidàs de Shermadini (22) i Walker (23)

El ‘playoff', a tocar. La victòria del MoraBanc d'aquest migdia davant el València per 89-84 al fortí andorrà –14 victòries ja a casa i només una derrota– i la derrota del Bilbao a Tenerife deixa la classificació matemàtica per jugar pel títol, pels de Joan Peñarroya, molt, molt a prop.

L'equip del Principat ha protagonitzat un triomf treballat davant la segona millor defensa de la lliga i un dels equips més sòlids. El 23-24 del primer quart, amb tres esmaixades de Walker, una bona circulació per part de tots dos equips i un 70% d'encert de dos punts ha deixat tot obert de cara a un segon període, en què Shermadini ha explotat per marcar diferències. 11 punts gairebé consecutius del pivot georgià, amb un gran domini a la pintura, ha donat un més 14 als locals. Tres triples finals dels valencians han maquillat l'electrònic al descans (40-35).

Els intents de Van Rossom des del triple a la represa no han evitat que els andorrans mantinguessin el seu marge i fins i tot l'ampliessin a dos minuts pel final (65-50), gràcies als triples d'un enorme Walker.

Un 2-15 al darrer quart ha posat l'empat a 78 a quatre minuts pel final, començant un altre partit. És llavors quan ha aparegut la modesta figura de Stevic per donar oxigen al seu equip amb set punts i un tap sobre Sikma, decisius i suficients per assegurar un triomf vital.