FEB

Bàsquet

Lliga EBA

A la recerca del premi gros

EBA. El Pardinyes, el Mollet i el Martorell inicien avui les fases d'ascens a la LEB Plata

Els descensos del CBT i de l'Hospitalet han deixat, de moment, la LEB Plata sense cap representant català en la categoria, en el proper exercici. Pendents de tot el que pugui passar durant l'estiu als despatxos, tres equips del país buscaran a partir d'avui i fins diumenge guanyar-se el dret esportiu a participar-hi.

A priori, el que arriba a la cita amb un millor to és el Martorell. El vinculat de l'ICL Manresa es va endur la final a quatre del grup C –va vèncer el Calvià, l'amfitrió (80-77), en la final– i la setmana passada la Lliga Catalana. David Jofresa, el fill de Rafa, i Guillem Jou són els puntals d'un equip que tindrà de principals rivals el Fundació Lleó, amb el qual se les haurà avui, i l'Eurocolegio Casvi, que va dominar el grup B i arriba a la cita per primer cop. Per a l'ocasió, ha hagut de deixar la seva pista habitual i traslladar la fase a Villaviciosa de Odón.

Més difícil

Perdre els dos partits de la final a quatre del grup C, a Mallorca, ha acabat penalitzant molt el Pardinyes. Els del Segrià tindran tres rivals de molt nivell. El primer, avui, el CAM Enrique Soler, vinculat del Melilla. Els altres dos són igual o més verinosos: el Chantada gallec –sobresurt per la seva defensa (58,6 punts rebuts)– i el Myrtia, que actua d'amfitrió. Els murcians han manat amb mà de ferro en el grup E i es van assegurar el primer lloc fa temps.

En la fase final amb seu a Santander, el Mollet disposa d'arguments per fer soroll, sobretot a partir de Vilanova, Coego i Espuña, bregats en les competicions LEB. El gran rival serà el Cantàbria Estela, que, a més de jugar a casa, està fent un any magnífic (81,1 punts i 24-4 de balanç) i té ofici amb peces com Pablo Sánchez i Hampl, amb passat a Andorra, a més de Riley Stockton, el nebot del mític base dels Jazz.

*Múrcia
Avui
CAM Enrique Soler - Pardinyes
18 h
CB Myrtia - Chantada
20 h
Demà
Chantada - CAM Enrique Soler
18 h
CB Myrtia - Pardinyes
20 h
Diumenge
Chantada - Pardinyes
10 h
CB Myrtia - CAM Enrique Soler
12 h
*Santander
Avui
Cantàbria Estela - València
19 h
Canoe - CB Mollet
21 h
Demà
Canoe - València
17 h
Cantàbria Estela - CB Mollet
19 h
Diumenge
CB Mollet - València
10.30 h
Cantàbria Estela - Canoe
12.30 h
*Madrid
Avui
Martorell - Lleó
18 h
Yosíquésé - Eurocolegio Casvi
20 h
Demà
Lleó - Yosíquésé
17 h
Eurocolegia Casvi - Martorell
19 h
Diumenge
Martorell - Yosíquésé
10.30 h
Eurocolegio Casvi - Lleó
12.30 h
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)