ACB

Una nit per sempre

Lliga Endesa. Partit esplèndid del MoraBanc, que tomba el Madrid i força el desempat

Passi el que passi demà a Madrid en el desempat (19.15 h), el MoraBanc ja pot afirmar que l’actual és el millor curs de tota la seva història. Ha jugat la copa i el play-off i ahir va assolir la seva primera victòria en la fase pel títol. Va ser una nit de les que quedaran gravades per sempre, tombant un gegant amb una actuació pletòrica, sobretot en la segona meitat. L’eufòria es va desfermar a La Bombonera, que en la present temporada ha vist com el gruix d’equips que el visitaven marxaven del Principat capcots (16-2). Pensar en una gesta a Madrid és improbable, però a una carta i havent trencat el mur blanc, està permesa la llicència per somiar.

De menys a més

L’equip no va entrar malament en el partit, però el penalitzava el seu desencert. Els de Laso ocupaven molt la pintura, buscant sobretot que Shermadini no entrés en joc. I el pla els sortia prou bé, mostrant-se intimidatoris al darrere (9-14 i ja tres taps, 7’). De mica en mica, el MoraBanc va localitzar el ritme ofensiu, fet que el va esperonar per collar més al darrere. Tant és així que va incomodar el Madrid, traient-lo de posicions habituals i obligant-lo a fer tirs de fora i mal seleccionats (26-18, 15’). Això sí, els blancs necessiten molt poc per fer mal i, d’alguna fogonada –certa ingerència arbitral i la irrupció de Carroll–, va treure’n molt de suc. Tant per marxar per davant a la mitja part (35-39).

A banda de continuïtat, els locals havien de tallar l’hemorràgia constant en el rebot a la seva anella. I el tercer quart va ser absolutament de llibre, amb Albicy duent el tempo i produint (10 punts i 3 assistències en el parcial), i Shermadini fent-se gegantí a la zona. La diferència va arribar a un +11 (60-49, 26’) en una fase de desconcert del Madrid, on acumulava errors. Els blancs no van trobar el seu joc –6/31 triples i tan sols 8 assistències– i en el principi de l’últim parcial ja es va veure que remuntar era inviable. Bàsicament perquè els relleus que el MoraBanc treia de la banqueta (Schreiner i Stevic) no només mantenien el to, sinó que el milloraven. El partit va quedar liquidat aviat (85-68, 36’). La festa es va seguir enllà del final de partit, amb el públic obligant jugadors i tècnics a tornar a sortir a la pista.

LA DADA

14/19
en tirs
del MoraBanc en el tercer quart, amb 10/13 de dos i 4/6 triples. A més, va repartir 6 assistències. Va acabar amb 34 punts.
A la mitja part sabíem que havíem de millorar. Hi hem posat encert, cor... Aquí som uns altres. Ens transformem
Joan Peñarroya
És un gran dia per a Andorra. Fa sis anys érem a LEB Plata i ara hem guanyat un partit de ’play-off’ al Madrid. És fantàstic
Joan Peñarroya
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)