FEB

MATEO RUBIO

TÈCNIC DEL BARÇA CBS

“El Barça CBS ja s’ha situat al mapa estatal”

Rubio elogia el projecte del Santfeliuenc

“Seria bo per al bàsquet femení que Barça i Madrid juguessin la LLiga Femenina”, diu el tècnic

Mateo Rubio (24/1/1977, Barcelona) ha entrenat Hospitalet, el Lobos Cantàbria, l’ADT, Uruguai del qual va ser seleccionador... i va acceptar el repte de dirigir el Barça Santfeliuenc. Només ha necessitat set mesos per portar-lo entre els millors clubs estatals. Ell continuarà al capdavant de la nau.

Posi nota a la seva temporada...
Sóc director tècnic del club i entrenador del júnior i del sènior. Fem un treball increïble amb els 17 equips femenins assolint que unes nenes vagin a seleccions catalanes i espanyoles. La rúbrica ha estat l’ascens a Lliga Femenina-2 però és el reconeixement al treball amb solvència i sent fidels a una línia de club.
Havia canviat molt la plantilla?
Respecte a la temporada hi havia nou fitxes sèniors i només una s’ha incorporat enguany. I quatre d’elles, a més, són entrenadores del club, cosa que diu molt de la seva implicació en el projecte del club. En la fase d’ascens han tingut protagonisme fins a tres júniors, que és la filosofia d’apostar per gent de la casa.
Com valora la vinculació amb el Barça que van engegar fa anys?
Cada dia hi ha més continuïtat i més solidesa i anem portant l’equip on es mereix. La relació amb el Barça és positiva i cada cop ens sentim més lligats les dues parts. Ferran Butxaca, com a directiu del Barça, està sempre al nostre costat.
Es parla que el Madrid podria demanar una plaça a Lliga Femenina...
Que el Madrid o el Barça estiguin com més amunt del bàsquet estatal ajudaria a donar una empenta a l’esport femení. Com que hi sigui l’Estudiantes, per exemple. Grans noms i clubs hi ajuden. He de dir, però, que si arriba algun dia que el Barça i el Madrid som a Lliga Femenina seria amb dos camins diferents: el Barça fa anys que treballa pel futur i el Madrid seria un projecte emergent de cop. De moment, però, pel que sé, només són rumors.
Vostè sempre havia dirigit bàsquet masculí. Li ha sorprès el femení?
M’ha sorprès en moltes coses. Sobretot, la gran sensació d’equip que tenen, la seva capacitat de treball i constància i en aquestes categories el joc és més intel·ligent en noies que en homes. No hi ha jugadores que pel físic decideixen en la presa de decisions, com sí que pot passar en nois, i han de ser més tècniques.
El club també és referència en bàsquet de formació?
Tenim un signe d’identitat perquè tenim bàsquet de formació per a qualsevol nivell. Qualsevol nena d’aquesta ciutat que vulgui fer bàsquet ho pot fer. Aquí hi té cabuda tothom. I som referència a Catalunya, que té molt mèrit perquè es veu en tots els campionats autonòmics que és número ú i per això cada vegada hi ha més equips en l’elit.
Jugar en un pavelló amb el nom de Juan Carlos Navarro és una motivació extra per als més joves?
Navarro és de la ciutat, està molt involucrat en tots els actes del poble, tant socials com esportius. Per nosaltres és un orgull jugar en un club així, fins al punt que les seves filles també juguen aquí.
El salt de Copa a Lliga Femenina-2, què suposa?
La diferència, bàsicament, són els viatges. El club ja està treballant per solucionar-ho. Pel que fa a la plantilla, no faran falta gran canvis, perquè hi ha una bona base.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)