FEB

bàsquet

LEB Or

Apunten a ser la revelació

LEB Or. L’ICL Manresa continua armant un equip potent amb el lituà Gintvainis i el Força Lleida es reforça amb el canadenc Ogungbemi-Jackson

L’ICL Manresa continua construint una plantilla que està il·lusionant perquè amb l’arribada de Trias té una assegurança i amb l’últim fitxatge guanya present i futur. Es tracta del base Jokubas Gintvainis (1m91, 1994), que arriba procedent del Peñas Huesca. El jugador ha estat un dels més destacats de la LEB Or, acabant amb unes mitjanes de 12,4 punts per partit i 4,1 assistències. A més, té un 41% d’encert en el triple, fet que li dona amenaça exterior a més de la direcció. El director tècnic del club del Bages, Román Montañez, assegura que és una bona aposta pel club: “És un jugador amb talent, bon passador i que pren bones decisions a la pista, té un gran tir exterior i creiem que pot tenir molta projecció com a jugador.” Gintvainis va jugar al Lietkabelis Panavezys, va tenir una petita aparició al Science City Jena alemany i abans d’arribar a Espanya va jugar del 2014 al 2016 al KKPieno lituà. Ha estat internacional en categories inferiors. Signa un contracte per dues temporades amb dues més d’opcionals.

Per la seva banda, l’Actel Força Lleida ha incorporat Jarred Ogungbemi-Jackson (1m78, 1991). Es va formar a la Universitat de Calgary, al Canadà, i els dos últims anys ha estat jugant al Galitos-Barreiro de la lliga de Portugal. A la lliga portuguesa va acabar amb unes mitjanes de 18,9 punts per partit i 4,8 assistències. Va ser el tercer i cinquè en el rànquing de les dues disciplines. Ogungbemi-Jackson té doble nacionalitat canadenca i jamaicana, i d’aquesta manera no ocupa plaça d’extracomunitari. El tècnic de l’equip, Borja Comenge, defineix el que pot aportar aquest jugador: “És un base pur en atac i defensa, és baix però físicament fort i ràpid; té un bon canvi de ritme en atac i la seva corpulència és suficient per defensar un jugador de talla superior.” Quant a la posició de base que ocupa, el tècnic lleidatà està satisfet del que pot donar: “Té capacitat de direcció i capacitat anotadora per fer-ho de moltes maneres diferents. Té recursos tant per penetrar com per parar i tirar des de qualsevol posició; és molt segur en tirs lliures, no és conservador en el joc i és valent. Li agrada prendre riscos i és capaç d’anotar cistelles en situacions complicades, de fer passades sorpresa”.

El Barça B lliga Herun un any més

El Barça B també continua movent-se per aconseguir tancar la plantilla pel curs vinent. El conjunt d’Alfred Julbe està pendent de fitxar dos pivots per tancar la plantilla. Inicialment només en fitxarà un i s’afegirà a Atoumane i Samanic. El que sí que ha aconseguit renovar és Herun, amb qui ha arribat a un acord per una temporada més. L’ucraïnès va arribar a mig curs procedent del Clavijo de la LEB Or i en els 13 partits de blaugrana va acabar amb 13,5 punts, 6,7 rebots i 15,7 de valoració. D’altra banda, Víctor Sada no renovarà i un altre base exBarça B, Joan Creus, que ha jugat a la Corunya, ha refusat una oferta del Prat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)