Més bàsquet

Èric Vila canvia el rumb

Bàsquet. NCAA. L’aler de Bescanó deixa Texas A&M i fitxa per Fresno State, però estarà un any sense jugar

Fa tot just un any va desestimar un contracte professional al Barça per anar cap als Estats Units, a Texas A&M, i començar l’etapa universitària. Però a vegades les coses no acaben de sortir com un desitja o intueix. I, si bé acadèmicament tot ha rutllat en els estudis de màrqueting, no li ha passat el mateix en el bàsquet. El seu protagonisme ha estat escàs i, un cop tancada la temporada, Èric Vila (Bescanó, 15-5-1998) va demanar la carta de transferència per anar a una altra universitat, fet que se li va concedir sense problemes.

En el darrer mes, l’aler (2,08 m) ha sospesat totes les possibilitats que tenia a sobre la taula i, després de visitar cinc centres, finalment ha optat per la Universitat de Fresno State, on es retrobarà amb un dels entrenadors ajudants de Texas, que possiblement ha tingut alguna cosa a dir en la tria de Vila. Ja els ha donat el sí i s’hi traslladarà a partir de l’exercici que ve, si bé haurà de passar un any sense jugar per l’estricta normativa de l’NCAA. No ho podrà fer fins al 2018/19.

Aquest estiu Vila l’ha repartit entre el mundial sub-19 i l’europeu sub-20, amb dos quarts llocs amb la selecció espanyola. En el mundial sub-19 d’Egipte Espanya va perdre en semifinals contra Itàlia (63-66) i contra els EUA en el partit pel bronze (72-96). Vila va ser el millor de la selecció espanyola, amb 13 punts, 10,9 rebots i 15,7 de valoració. En l’europeu sub-20, a Creta, derrota en semifinals contra Grècia (77-56) i en el partit pel tercer lloc contra França (58-72), en què Vila va fer 5 punts, 2,6 rebots i 4,6 de valoració.

Pocs minuts

“Vull jugar i sé que seria dificilíssim en el Barça”, deia l’aler l’estiu passat en una entrevista a aquest diari, poc després de tancar el cicle de sis anys al club blaugrana, des dels dotze anys fins als divuit. A Texas A&M no ha entrat en la rotació de l’entrenador, Billy Kennedy. No ha jugat 11 dels 31 partits –amb 16-15 de balanç, Texas es va quedar fora del March Madness– i només en dues ocasions al mes de novembre va superar els 20 minuts.

“Estic emocionat per aquesta oportunitat. Vaig visitar Fresno State i em va agradar. Vaig tenir sort de poder assistir a un entrenament i veure com l’entrenador, Rodney Terry, cuida els jugadors. És un lloc ideal per a mi. M’encanta com juguen i creuen en mi. Tot el que vull és una oportunitat per mostrar el que puc fer, i Fresno State me l’està donant”, ha explicat Vila als EUA.

LA DADA

20
partits
dels 31 de Texas A&M va jugar Èric Vila, amb 2,3 punts i 2 rebots en 11,9 minuts de mitjana.

El paral·lelisme amb Sima

La situació d’Èric Vila té moltes similituds amb la que va viure fa uns mesos Yankuba Sima, l’altre gironí que milita en l’actualitat en una universitat de divisió I de l’NCAA. El pivot (1996) va decidir a principis de desembre deixar Saint John’s, un cop iniciat el seu segon curs a la Universitat novaiorquesa i veient que el seu pes en l’equip havia disminuït. La seva elecció va ser Oklahoma State, amb qui encara no ha pogut debutar. Ho farà a partir del segon trimestre de l’exercici que ve (2017/18), quan hagi complert l’any sense jugar que exigeix la normativa quan hi ha un canvi d’universitat. En tot cas, ja ha anat introduint-se en dinàmica col·lectiva, coneixent tècnic i companys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)