Europeu

Voltant per Europa

Internacional. El FC Barcelona Lassa té aquest estiu set jugadors en dinàmica de selecció; el MoraBanc Andorra, tres, i el Divina Joventut, dos. L’europeu es juga del 31 al 17 de setembre

Que a partir de la temporada que ve hi hagi partit de seleccions enmig de les competicions de clubs no significa que s’alleugeri l’estiu d’enfrontaments. Enguany toca campionats continentals, i els tres clubs que competeixen en la Lliga Endesa amb la llicència de la federació catalana en pateixen les conseqüències. El Barça Lassa és el que té més jugadors en dinàmica de selecció, set, el MoraBanc Andorra en té tres i el Divina Joventut, dos.

En el cas blaugrana, set jugadors que avui tenen contracte amb l’entitat fa dies que treballen amb les seves seleccions. En l’europeu que es farà del 31 d’agost al 17 de setembre és segura la presència de Thomas Heurtel i Kevin Séraphin amb França, Petteri Koponen amb Finlàndia i Juan Carlos Navarro amb Espanya. En aquest últim cas, és pràcticament segur que Pierre Oriola serà l’home que completi el joc interior de Sergio Scariolo.

A més d’ells, el Barça té pendent de resoldre el futur de Tyrese Rice, concentrat amb Montenegro i, sent com és, un dels tres capitans de la selecció juntament amb Dubljevic i Vucevic, sigui com a jugador blaugrana o no, la seva presència en l’europeu es dona per feta –els balcànics comparteixen grup (C) amb els espanyols. Si bé no ha disputat encara cap partit de preparació, Adam Hanga, pel qual el Barça i el Baskonia negocien un traspàs, és amb Hongria i jugarà l’europeu –també en el grup d’Espanya–. És a dir, que si no hi ha cap imprevist, Sito Alonso tindrà, a partir del 21 d’agost quan arrenqui la pretemporada, Pressey, Marc Garcia, Sanders, Kurucs, Moerman, Tomic i Vezenkov –el búlgar està ara en competició, però acaba en menys d’una setmana.

Tres i dos

Per la seva banda, el MoraBanc Andorra té tres jugadors concentrats amb les respectives seleccions: Jaka Blazic, Beka Burjanadze i Przemek Karnowski. De tots tres, el pivot polonès té un lloc garantit a l’equip i tot indica que Blazic també. En el cas de l’aler pivot georgià dependrà de l’estat del seu genoll, el mateix que li va impedir acabar la temporada amb normalitat.

Quant al Divina Joventut, només té dos jugadors en òrbita d’europeu, però és el més afectat, perquè el 19 de setembre té el primer partit de Champions League contra el Tbilisi. Es compta que Gielo hi serà amb Polònia, mentre que, si bé no és definitiu, Dominik Mavra té tots els números per ser el tercer base de Croàcia.

FC Barcelona Lassa
Thomas Heurtel França
Tyrese Rice Montenegro
Petteri Koponen Finlàndia
Juan Carlos Navarro Espanya
Sasa Vezenkov Bulgària
Pierre Oriola Espanya
Kevin Séraphin França
MoraBanc Andorra
Jaka Blazic Eslovènia
Beka Burjanadze Geòrgia
Przemek Karnowski Polònia
Divina Joventut
Dominik Mavra Croàcia
Tomasz Gielo Polònia

Sasa Vezenkov acaba el dia 16

Si bé la prèvia per accedir a la fase de grups (a partir del novembre) per classificar-se per al mundial 2019 acaba dissabte 19 d’agost, Bulgària (2-0) descansa en l’última jornada i té programat el darrer partit dimecres 16 a Bielorússia (1-1). Ara bé, es classifiquen dues de les tres seleccions del grup, i si aquest dissabte el combinat de Vezenkov, que juga a casa, derrota Portugal (0-2), ja s’assegurarà matemàticament la classificació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)