Europeu

En creixement

Europeu. Espanya posa el punt final a la preparació amb bones sensacions i preparat per aspirar al màxim

Tancada la preparació, Espanya s’ha agafat el cap de setmana de descans, i cos tècnic i plantilla no es tornaran a trobar fins dilluns a la tarda a Madrid, ja amb la vista posada en l’europeu. Està previst que dimecres es viatgi a Romania, seu de la primera fase. L’estrena serà divendres, amb Montenegro de rival.

Afinant

La lesió de Llull a principi d’agost va ser un cop molt dur. No només en l’aspecte psicològic –el dia que es va fer mal, contra Bèlgica, va suposar també l’única derrota (balanç 6-1)–, sinó perquè va trastocar els plans de Scariolo. El balear estava cridat a ser la principal via de productivitat des de l’exterior, i el tècnic ha treballat buscant una fórmula per minimitzar la seva baixa.

Per dins, i s’ha vist especialment en els dos últims amistosos (Lituània i Bèlgica a fora), el potencial és immens i els rols estan definits. Amb els germans Gasol dominant –Pau està agafant el to que el converteix en imparable en competicions FIBA–, i Oriola i Willy aportant relleus qualitatius, sobretot el segon. A la línia exterior, la batuta se la repartiran sobretot entre Ricky i Sergio Rodríguez –Vives és clarament tercer base–, si bé fins ara el del Masnou parteix com a titular, amb més minuts. En les posicions exteriors, Scariolo ha anat fent proves per buscar l’encaix idoni de les peces, i la decisió final dependrà de cada rival o situació. A Bèlgica va donar la titularitat a Abrines i Sastre, i a Lituània, a San Emeterio i Juancho. I també hi ha Navarro, que, ara des d’un paper secundari, sempre pot tenir a punt la seva qualitat i canell per desembussar partits travats.

D’equip
Punts 83,5
Punts rebuts 75
Tirs de dos 59,7% (42/72)
Triples 42,1% (16/38)
Tirs lliures 80,5% (33/41)
Rebots 32,5
Assistències 16
Pilotes perdudes 11
Individuals
Punts Pau Gasol (16)
Willy Hernangómez (14)
Rebots Marc Gasol (7)
Pau Gasol (6,5)
Assistències Marc Gasol (4)
Ricky (4)
Minuts Pau Gasol (26,5)
Ricky (24,5)
Marc Gasol (24,5) (*) - xifres dels dos últims partits, ja amb la llista definitiva de dotze
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)