Europeu

Impacte inesperat

Europeu. Fitxat recentment pel Montakit Fuenlabrada, el britànic Gabe Olaseni està enlluernant en el campionat amb la seva eficiència a la zona

Demà farà dues setmanes exactament que el Montakit va fer pública la incorporació de Gabe Olaseni (2,08 m, 1991). Poc s’hauria imaginat el club que el jugador estaria ara en boca de tothom. El seu periple en l’europeu té data de caducitat –la Gran Bretanya ja no té res a fer, i dirà adeu en la primera fase–, però el pivot ha deixat petjada en la cita, el seu debut amb l’absoluta en una gran competició.

“No t’enganyaré. Ja creia que podia fer-ho bé, però no m’hauria imaginat mai que podia oferir aquest nivell”, deia Ferran López, el director esportiu del Montakit. I és que, tot i que ahir va topar amb els gegants serbis (Kuzmic i Marjanovic), lidera encara els apartats de valoració i rebots de la competició i és segon en tirs de dos, per darrere de Pustovii (Ucraïna), que firma un 74,4%.

Productivitat

Olaseni va néixer a la zona est de Londres (Plaistow), si bé es va formar als Estats Units. Després de quatre anys a Iowa (NCAA), Ferran López el va descobrir en la lliga d’estiu de Las Vegas del 2015. El seu rendiment no va passar per alt –va acreditar 9,2 i 4,8 rebots, amb els Heat– i se’l va emportar el Brose Bamberg, que jugava l’Eurolliga. “Era inaccessible per a nosaltres llavors, però no li vaig perdre la pista”, admet l’executiu català. No va tenir continuïtat i va acabar el curs cedit al Giessen 46ers. En el passat, també va militar en dos equips, el Sàsser italià i l’Orleans francès, on semblava que havia trobat per fi el lloc (10,2 i 8 rebots en 25,8 minuts).

A Fuenlabrada, com a la seva selecció, està cridat a ser el puntal interior. “Sap els seus límits i no es complica la vida. A la pista, es dedica a fer el que sap fer, i punt”, destaca Ferran López, que hi afegeix: “Té molt d’instint per al rebot i mobilitat. És especialment ràpid continuant en el bloqueig directe i se sap col·locar bé per rebre la pilota. A més, té capacitat per acabar bé amb les dues mans. Pensa que habitualment es mou en percentatges en tirs de camp superiors al 60%.” A l’europeu, firma un sensacional 73%.

Físicament potent, López considera que li cal un pas endavant en defensa, si bé ho atribueix al fet que, fins ara, no li ha calgut per destacar a Alemanya, Itàlia i França. La Lliga Endesa, en aquest sentit, és una altra història. En tot cas, li veu molta projecció de cara al futur: “És llest i el seu joc cada dia madura més. Encara no ha fet 26 anys i té potencial per jugar l’Eurolliga. Sens dubte.” De moment, ho farà al Montakit, que va anticipar-ne l’eclosió i el va fitxar per un curs.

Té molt d’instint per al rebot i es mou bé i ràpid en les continuacions del bloqueig directe, sempre amb molta efectivitat
El seu joc cada cop és més madur, no es complica la vida. Segur que jugarà l’Eurolliga
Ferran López
DIRECTOR ESPORTIU del MONTAKIT
Punts 16,3
Tirs de dos 73% (27/37)
Tirs lliures 78,6% (11/14)
Rebots 11,8 (9,3 + 2,5)
Assistències 1,5
Pilotes perdudes 1,0
Taps 0,8
Minuts 29,0
Valoració 27,3
+/- -27
Partits 4
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)