Europeu

Grècia salva el KO i Geòrgia, cap a casa

Vuitens definits. Grècia-Lituània, Eslovènia-Ucraïna, Finlàndia-Itàlia, Alemanya-França i Espanya espera rival

La selecció espanyola coneixerà avui el seu rival dels vuitens mirant de reüll el duel entre Letònia i Turquia. Abans de la darrera jornada els quatre equips estan ben igualats: Letònia, Sèrbia i Rússia (tres victòries i una derrota) i Turquia (2-2). Tot i que Espanya és superior a la resta de seleccions, podria trobar-se l’amfitriona Turquia, perquè la fase final es disputa integrament al país turc. El rival d’Espanya serà Rússia si l’equip rus perd contra Gran Bretanya, guanya Sèrbia i també ho fa Turquia de més de 15 punts. El rival d’Espanya serà Letònia si els letons perden de vuit punts o més i Rússia i Sèrbia tampoc guanyen o si Rússia guanya i Sèrbia perd. En tots els altres casos el rival serà Turquia, perquè el que és segur és que el rival d’Espanya no pot ser la Sèrbia de Sasha Djordjevic perquè no pot acabar quarta.

Tranquil·lament, però, la selecció de Sergio Scariolo haurà d’afrontar un nou tràmit contra una Hongria que ja està classificada. El partit contra els hongaresos (16.15 h, Cuatro) podria no tenir la presència del blaugrana Adam Hanga, que es podria reservar per als vuitens. L’aler del Barça ha estat una peça clau perquè la selecció d’Hongria hagi aconseguit la seva primera victòria després de 50 anys. Han superat la República Txeca i Romania.

Geòrgia queda fora

La selecció georgiana no va tenir el favor d’Israel, que va tenir la baixa de la seva màxima estrella, Richard Howell (17,8 punts, 5,8 rebots i 21,5 de valoració fins ahir a l’Europeu), que si hagués guanyat la classificava per als vuitens. El beneficiat és l’Ucraïna de l’ex-Manresa Otverchenko. Qui se’n va cap a casa, doncs, és el campió de l’NBA Pachulia, l’ex-MoraBanc Shermadini i el pivot del Baskonia Shengelia se’n van, doncs, cap a casa tot i haver superat Lituània i Israel.

Rècord de Pau Gasol?

El que també és qüestió d’hores és que el gran dels Gasol es converteixi en el màxim anotador de la història dels europeus i superi així el francès Toni Parker (1.104) després de deixar ja enrere l’alemany Dirk Nowitzki (1.052) i el grec Nikos Galis (1.030). Pau Gasol ja ha fet 1.091 punts i n’hi resten 14 per superar el jugador estel·lar francès.

A Badalona i a Andorra esperen Gielo i Karnowski

Els dos primers representants dels equips catalans que han estat eliminats són els polonesos Przemek Karnowski i Tomasz Gielo. El nou pivot del MoraBanc Andorra ha acabat amb unes mitjanes de 8,2 punts i 3,4 rebots per partit en 17 minuts de joc. L’aler del Divina Joventut ha acabat amb 5,4 punts i 3,6 rebots en 17 minuts de mitjana, però en el partit definitiu d’ahir no va fer cap punt. Els dos jugadors s’espera que siguin dilluns a Andorra i Badalona, respectivament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)