FCBQ

Bàsquet

Lliga Catalana Femenina

Cada dia més sòlides

Lliga Catalana Femenina. Les de Surís mostren ordre i s’equiparen a l’alt ritme i l’exigència física del rival, que cedeix davant la qualitat d’Evans (25 de valoració) i Romeo (32)

SPAR CITYLIFT 88 sant ADRIÀ 57

SPAR CITYLIFT GIRONA:Martínez (5), Evans (14), Mendy (5), Buch (13), Alminaite (16) –cinc inicial–; Traoré (2), Conde (9), Romeo (19), Oma (2) i Roig (3). 23/43 de dos, 8/23 triples (3 Buch, 1 Martínez, Mendy, Conde, Romeo, Roig) i 18/20 lliures. 42 rebots (10 Evans), 21 assist. (6 Romeo) i 111 val. (32 Romeo).SNATT’S SANT ADRIÀ:Arrojo (11), Peña (12), Hurtado (11), Reisingerova (10) i Vila –cinc inicial–; López (3), Claret (3), Llobet (1), Balagué, Kovacevic (4) i Verano (2). 14/49 de dos, 5/12 triples (2 Peña, 1 López, Claret i Hurtado) i 14/19 lliures. 30 rebots (10 Hurtado), 11 assistències (4 Arrojo) i 45 val. (20 Arrojo).PARCIALS:22-10, 18-21 (40-31), 33-17 (73-48) i 15-9 (88-57).

L’Spar Citylift jugarà la seva vuitena final de la Lliga Catalana després de resoldre amb solidesa el compromís contra un Sant Adrià intens i amb coratge. Serà el dia 24 a Reus contra el Cadí. Ahir, bons detalls un altre cop d’un nou Uni Girona més físic, amb més fons d’armari, en fase de construcció i amb el talent d’Evans i Romeo brillant en pretemporada.

Tot i la mitja hora de retard amb què va començar el partit no van sortir inactius o adormits cap dels dos equips. Ritme vertiginós, pressió amb dos contra uns a tota la pista, i transicions molt ràpides va ser la posada en escena del Sant Adrià –segell de la casa– davant un Uni organitzat, controlant el ritme, i amb dues bases a pista –situació que serà habitual enguany–, amb Buch i Martínez. Però el que va marcar diferències, com fins ara en la pretemporada, va ser el domini interior gironí: entre una enorme Evans (9 rebots en el primer quart) i Alminaite (molt bé en la intimidació) van fer els 12 dels 14 punts inicials (14-4 en el minut 7). La segona unitat, amb l’experta Romeo anotant els darrers cinc punts del primer quart, va establir la màxima diferència (22-10).

No va baixar la intensitat en un segon període en què després del triple inicial de Claret (22-13), les de Surís van tornar a trencar el partit amb un 9-0 (31-13), amb els primers punts de la debutant Traoré davant un Snatt’s lluitador i molt ben entrenat. D’un temps mort de Téllez va arribar la reacció (0-16), amb Hurtado i Reisingerova posant els punts (31-29) i deixant l’Spar Citylift cinc minuts sense anotar. Amb la tornada del cinc inicial local va arribar l’ordre, els punts de Mendy i un 40-31 del descans.

En la represa es mantenia l’interessant duel entre Arrojo i Conde (totes dues molts anys en seleccions inferiors), les assistències de Núria Martínez i els taps d’Alminaite. Els punts de la lituana mantenien a ratlla el desig i l’actitud rival (52-40 a l’equador del tercer quart). El conjunt gironí va equiparar l’exigència física i de ritme d’un Sant Adrià, al final en zona, que cedia (21-8) als recursos i talent del duet Evans-Romeo (73-48 al final del tercer quart). En el darrer acte, amb tot decidit, Buch va exhibir canell en el triple contra la zona d’un rival acabat d’ascendir, també en fase de construcció i amb tota la voluntat de quedar-se a la lliga.

LA DADA

Ha estat més un treball grupal. També hem estat bé defensivament, amb bona resposta tàctica
Eric Surís
Ens hem d’acostumar a la lliga i a aquest nivell, independentment de la diferència de qualitat
Fabian Téllez
Ens fa molta il·lusió la Lliga Catalana i estem molt contents perquè hem respost molt bé davant l’exigència física i mental d’elles
9
rebots
va agafar en el primer quart Evans, fregant el doble doble (8 punts) en només 9 minuts

Una gotera ‘previsible’ a Llançà

La semifinal va estar a punt de suspendre’s o jugar-se a les nou a Fontajau a causa d’una gotera, previsible per les pluges i l’estat de la instal·lació, ja que se suposa que els responsables tenien o devien tenir coneixement d’aquest problema. El Patronat de Turisme Costa Brava va suggerir al club amfitrió i organitzador, l’Uni, que es jugués a Llançà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)