FCBQ

Bàsquet

Lliga Catalana femenina

Un clàssic

Lliga Catalana femenina. El Cadí aspira al tercer títol consecutiu davant l’Spar Citylift Girona, a Reus

Per vuitena edició seguida el Cadí la Seu i l’Spar Citylift Girona es disputaran el títol de la Lliga Catalana. El conjunt gironí és qui té més títols (cinc, a dos del rècord de l’Universitari) si bé les lleidatanes han estat campiones els dos darrers anys, tot i no partir de favorit.

Res no ha canviat ara, en relació als últims estius. La correlació de pressupostos i plantilles continua sent la mateixa i tan favorable a l’Uni com ho és el nivell de preparació per al Cadí. L’equip de la Seu es va posar en marxa demà farà cinc setmanes mentre l’Uni es va vestir de curt fa tan sols 23 dies. Pel que fa referència a la continuïtat en les plantilles, més aviat poca però amb equilibri, amb quatre jugadores en el campió (Bahí, Lo, Vilaró i Montoliu) i tres en les gironines (Buch, Oma i Alminaite).

Sense Richards

L’Uni, a més, es trobarà amb avantatge d’efectius, ja que al Cadí li faltarà un pilar bàsic, l’alera pivot jamaicana Shereesha Richards, que no s’incorpora fins la setmana vinent. Per a Èric Surís serà la primera oportunitat que disposarà de les onze jugadores, amb Nádia Colhado agafant ritme i María Conde, ja recuperada d’unes molèsties.

Amb totes les precaucions possibles i lluny d’afirmacions categòriques, la part competitiva de la pretemporada sembla haver estat més exigent per al Cadí, que ha jugat dos partits contra rivals de màxima categoria –dos partits contra el Tarba occità i un contra el Mann– i només un contra un rival de menys nivell, el Tolosa. Per contra, l’equip gironí només ha tingut un contrincant de Lliga Femenina, el Sant Adrià (en Lliga Catalana) tot i que el que ha encaixat una derrota per menys punts ha estat el Barça Santfeliuenc (LLF2).

La Lliga Catalana Femenina 2

Al vespre, un cop acabada la final de Lliga Catalana femenina, serà el torn de la Lliga Catalana Femenina 2 (a les vuit), que jugaran el Barça CBS i el Lima Horta, vencedors de les semifinals d’ahir. El Barça CBS va superar el Joventut Les Corts (50-57) i, després, el Lima Horta es va desfer del Segle XXI (56-62).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)