Eurocopa

Les decisions, a Fontajau

L’Spar Citylift Girona sap que vèncer avui el Ceglèd i el Gernika la setmana vinent és sinònim de bitllet per a les eliminatòries

El ritme i la rotació poden ser arguments de pes

L’Spar Citylift Girona inicia avui la setmana de tres partits consecutius a casa amb el matx contra el Ceglèd. El partit no certificarà matemàticament res, però és una evidència que si l’equip hongarès cau a Fontajau i la setmana vinent també ho fa el Gernika, el bitllet per a les eliminatòries quedarà pendent només de defensar l’amplíssim basket average contra el Landes.

Amb tot, això serà només possible si l’Uni fa la feina avui. I en els dos partits que ha disputat, el Ceglèd no ha fet gaire res malament. Si de cas, concedir el 2+1 a Bravard en l’últim segon del partit a la pista del Landes, que li va costar la derrota per un punt. Però fa set dies va guanyar amb solvència el Gernika a Hongria.

La recepta habitual

A mesura que s’escampi la fama de l’Uni com un equip amb altíssim ritme defensiu, els rivals buscaran solucions estratègiques i les defenses zonals faran la seva aparició, tant per canviar el ritme com per protegir el rebot –un altre punt fort de l’Uni– com per estalviar esforços quan el rival parteix d’una rotació menys extensa. És el cas del Ceglèd, una plantilla experimentada, amb ofici i amb tres jugadores per sobre dels 30 anys, però alhora amb només set peces que compten quan l’exigència és alta. No es pot prendre com a exemple el seu últim partit de lliga, contra el Sopron –l’equip que dirigeix Roberto Íñiguez– perquè va quedar trencat aviat i el tècnic del Ceglèd, amb bon criteri, va repartir minuts. Però en la derrota a Gernika van jugar només vuit, i la vuitena va estar només sis minuts en pista.

Per tant, la recepta és clara i coneguda. Màximes revolucions al darrere –una bona manera que Chanel Mokango no tingui tant de pes com és habitual (fa 13,7 tirs de mitjana entre totes les competicions), i els recursos per atacar es multiplicaran. A la lliga hongaresa –una competició amb mitja dotzena d’equips de nivell– el Ceglèd hi transita amb balanç equilibrat (2-2).

Hem començat bé a Europa, però l’equip sap que tot acaba de començar i és aviat per treure conclusions. Hem d’anar pas a pas
Èric Surís
No fan servir una rotació llarga, però tenen arguments. Maksimovic i Mokango els donen contundència i físic en defensa
Èric Surís
Pot semblar un tòpic, però és una realitat la igualtat del grup. El Ceglèd va estar a punt de guanyar a la pista del Landes. Compte
Èric Surís
Esperem que hi hagi bona entrada, perquè entrar en joc és més complicat amb poca gent, però l’horari és el que és
Èric Surís
30,5
anys
és la mitjana d’edat de les set jugadores que entren en la rotació del Ceglèd en l’Eurocopa.
83%
dels tirs de camp
del Ceglèd han sortit de les mans del cinc titular. De la banqueta, només el 17%.

En el moment més brillant de la seva història

Ceglèd –una petita ciutat de 40.000 habitants a mitja hora a l’est de Budapest– està assaborint els primers èxits del seu equip femení. És la seva 12a temporada consecutiva a la divisió A, en la qual el curs passat va arribar a semifinals (0-2 contra l’Atomeromu) i va ser subcampió de copa. En les primeres temporades l’equip ocupava sempre les últimes posicions. De fet, el curs 2009/10 va perdre els 22 partits de fase regular, i no va conèixer el seu primer balanç positiu fins fa dues temporades (10-8). Va disputar el play-off per segona vegada i va perdre en quarts de final contra el Györ. Un any abans havia caigut contra el Sopron. Però el curs passat tot va sortir millor i va superar el PEAC Pécs en els quarts de final amb un equip del qual conserva una bona part. Les novetats són Popovic, Lelik, Zsovar i Mokango.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)