ACB

Aire fresc

Lliga Endesa. El MoraBanc, impetuós en defensa i amb Jaime Fernández excels, recupera el camí del triomf

MORABANC 58 IBEROSTAR 48

MORABANC ANDORRA:Albicy (3), Blazic (4), Walker (6), Shurna (5), Karnowski (6) –cinc–; Fernández (19), Jankovic (3), Stevic (10), Diagne (2) i Jelinek. 14/37 de 2, 7/22 triples (3 Fernández i 1 Blazic, Albicy, Shurna i Walker), 9/12 tirs lliures, 33 rebots (6 Diagne), 15 assistències (5 Fernández) i 61 de valoració (23 Fernández).IBEROSTAR TENERIFE:San Miguel (7), Richotti (5), Ponitka (7), Abromaitis (4), Tobey (2) –cinc–; Niang, Bassas (2), Vázquez (6), Allen, Beirán (9) i White (6). 16/41 de 2, 4/21 triples (2 White i 1 San Miguel i Richotti), 4/8 lliures, 43 rebots (8 Abromaitis), 7 assistències (3 Richotti) i 42 de valoració (11 Beirán).PARCIALS:5-13, 13-10 (18-23); 16-12 (34-35) i 24-13 (58-48).

No era cap situació límit, si bé a Andorra hi havia molta inquietud per la situació de l’equip, amb fragilitat al darrere i escassa competitivitat, sobretot en els dos últims partits. Ahir el MoraBanc va saber fer un pas endavant en defensa i això li va permetre sobreviure a una primera part horrible en atac. El públic també hi va dir la seva i va ajudar en tot el que va poder els seus, que van trobar en la inspiració de Jaime Fernández en l’últim parcial el salconduit cap a una victòria que pot significar un punt d’inflexió. Si ho és o no, es veurà en els pròxims partits.

De menys a més

Lluny de la desimboltura habitual a La Bombonera, els del Principat van sortir tenallats i els set primers atacs van ser una pilota perduda (3) o un tir fallat (0/4). El pas dels minuts no tranquil·litzava el MoraBanc, que, si bé treballava amb solvència al darrere, no podia evitar el distanciament de l’Iberostar (7-19, 13’). Situant en pista junts Albicy i Jaime Fernández per minimitzar les pèrdues, l’equip va donar senyals de vida, amb Stevic adquirint pes en atac. I es va arribar a la mitja part amb -5 (18-23) tot i haver fet tan sols sis tirs de camp. La dinàmica de voler capgirar el marcador i no aconseguir-ho es prolongaria fins a l’últim quart, quan Jaime Fernández es va apoderar del joc. El base va fer-ho quasi tot bé –14 punts amb 5/6 tirs de camp i 2/2 tirs lliures– i va empènyer l’equip cap al triomf (52-41, 37’). Els canaris, ben continguts, ja no van tenir arguments per contradir-ho.

22%
en tirs de camp
del MoraBanc (6/27) en els dos primers quarts, amb 8 pilotes perdudes.
Hem fet un recital de creure, de defensa i d’esperit sense tenir gens d’encert en la primera part. Això ha estat bàsic