NBA

Bàsquet

NBA

Troba el seu lloc

NBA. Ricky s’ha adaptat a la perfecció als Jazz i està firmant els millors registres en atac des que és a la lliga

Ha fet falta arribar al setè curs de Ricky en l’NBA per veure’l disfrutar en tots els sentits. El canvi d’aires li estan provant, i el base català ha consolidat a Salt Lake City el gran nivell ofert amb els TWolves en la recta final de curs passat, després de l’All-Star. “Aquest equip juga dur i aquesta és la manera com m’agrada jugar a bàsquet. És divertit jugar així”, explicava el base del Masnou, després del triomf contra els Mavs, en què ell hi va tenir un paper clau. Va fer 20 punts, amb vuit de bàsics en l’arrencada de l’últim quart, quan el partit es va esquerdar.

Defensa i atac

Ningú tenia cap dubte que Ricky s’adaptaria amb celeritat al sistema defensiu dels Jazz, i més si li permetia arriscar a primera línia per la presència de Gobert o Udoh, cobrint-li les espatlles. L’equip es manté en l’elit en aquest aspecte i té la quarta millor ràtio defensiu rere Celtics, Raptors i Thunder.

La incògnita era si també respondria en atac, perquè l’equip no és que tingui punts de sobres després de la pèrdua de Hayward. I Ricky està a l’altura, en qualitat i quantitat. Únicament en un partit –el del debut– no ha anotat en dobles dígits i els seus percentatges de tir de camp (43%) i triples (35%) són els millors des que va arribar a la lliga. I el que més sorprèn és que ho fa mirant més que mai a cistella. Tira 12,3 cops per partit (5,3 des del triple), quan la seva mitjana en l’NBA és de 8,7 i 2,2. El cos tècnic hi creu, també els companys i ell va adquirint partit rere partit la dosi de confiança per ser més agressiu en atac. I els dos últims duels en són un clar exemple, fent 20,5 punts amb 50% en tirs i 8/15 triples. Això, a més de minimitzar dos bases rookies, com Dennis Smith i Lonzo Ball. L’única pega fins ara són les excessives pilotes perdudes, un factor estès a tot l’equip. N’acrediten ja 18,4, segons pitjors de tota l’NBA. Contra els Mavs, però, es van quedar en 14. Ricky i els Jazz ha tingut bona connexió d’inici i, de moment, són vuitens al salvatge oest (4-3) i sense perdre encara a casa.

*2016/17 (TWolves)
Punts 11,1
Tirs de camp 40,2%
Triples 30,6%
Rebots 4,1 (3.2 + 0,9)
Assistències 9,1
Recuperacions 1,7
Pilotes perdudes 2,6
Minuts 32,9
Partits 75 (sempre titular)
*2017/18 (Jazz)
Punts 15,7
Tirs de camp 43%
Triples 35,1%
Rebots 4,9 (3,9 + 1,0)
Assistències 7,3
Recuperacions 2,1
Pilotes perdudes 4,4
Minuts 33,3
Partits 7 (sempre titular)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)