Eurocopa

La primera contra l’última

L’Spar Citylift Girona passarà a la segona fase si venç el Gernika, que té avui la darrera bala per no quedar eliminat

Rivals fa quatre dies, el marge per sorprendre’s és limitat

L’Spar Citylift Girona és a davant del primer partit que li pot proporcionar un benefici immediat i tangible. Si venç el Gernika i el Landes supera a domicili el Ceglèd, l’equip gironí accedirà matemàticament a la fase següent. Si l’Uni guanya però el Landes perd, el bitllet gironí quedarà pendent de defensar el basket average amb les franceses o amb les hongareses (+31 en tots dos casos). És a dir, no serà matemàtic, però serà.

Fa quatre dies

Excepte en el context d’un play-off, no és plat de bon gust jugar dos partits contra el mateix rival amb pocs dies de diferència. El Gernika ja era el rival diumenge a Fontajau –i feinada que va donar– i avui hi torna a ser. Si per a l’Uni el matx d’avui és la primera oportunitat de sentenciar, per al conjunt basc és l’última per no quedar descartat. El Gernika hauria de guanyar els tres partits i potser recuperar algun basket average per tenir una possibilitat real de continuar endavant. Però si avui cau a Fontajau, la seva sort estarà escrita.

“Si algun partit pot estar condicionat per l’altre, serà el segon”, responia Èric Surís abans del matx de lliga. Diumenge no va semblar que ni l’Uni ni el Gernika es guardessin cap carta. L’equip basc va exigir-ho tot de l’Spar, al preu de desplegar unes quantes estratègies tàctiques, defensa zonal i pressió a la base incloses. Poden canviar circumstàncies–problemes de faltes, inspiracions individuals, més o menys jugadores en la rotació– però la realitat és que l’equip d’Èric Surís tornarà a necessitar tota la tensió competitiva possible perquè, mentre el rival no esgoti les bateries, Molina (o Anna Gómez, si juga), Alston, Pina, Bas i DeVaughn poden competir amb l’Uni. I, tornant a diumenge, el Gernika va perdre, però va mostrar tants progressos que no és possible pensar que aquella derrota els sigui un llast mental avui. Fa només tres setmanes del 57-81 de la primera volta, però vista l’evolució del rival res fa preveure per a avui un resultat com aquell.

No en hem de deixar portar per com hagin anat els partits anteriors. Aquest comença de zero i volem obtenir la quarta victòria
L’equip està molt bé i amb moltes ganes d’avançar en l’Eurocopa, i per fer-ho és necessari fer un bon partit i guanyar el Gernika
Hem d’esperar un Gernika que vagi a més. Serà capdavanter en la LLF i en l’Eurocopa les seves opcions passen totes per guanyar-nos
Som a mig camí. Centrem-nos a sumar la quarta victòria, que el grup encara es pot igualar i podem trobar moltes dificultats
Èric Surís
15
punts menys
per partit anota el Gernika en l’Eurocopa (63,0) respecte a la Lliga Femenina (78,0)
28,2
menys de valoració
per partit obté el Gernika en l’Eurocopa (58,3) respecte a la Lliga Femenina (86,5)

Tres equips classificats

L’Hatay turc, el Carolo francès i el Ragusa italià són els primers equips dels 40 de la competició que certifiquen el pas a la segona fase. Tots tres s’han situat amb 4-0 i ahir van vèncer el segon classificat dels seus grups respectius, als quals deixen amb 2-2 i el desempat a favor, quan falten dues jornades. La resta d’equips sumen com a màxim una victòria, de manera que la resolució és clara, fins al punt que els tres classificats pràcticament poden considerar-se primers de grup. L’únic dels que podien obtenir el bitllet ahir i no ho va aconseguir va ser el Mersin turc, que havia de guanyar el Good Angels Kosice a Eslovàquia i va perdre per dos punts, tot i que conserva el desempat a favor. Avui, a més de l’Uni, també tenen l’oportunitat de comprar el bitllet per a les eliminatòries el Wroclaw polonès, el Reyer Venècia italià i el Namur belga. Tots han de guanyar els seus partits.

Anna Gómez, amb molèsties

Diumenge passat no va jugar per culpa d’una lesió en un dit del peu i avui no és segur que pugui jugar però, per poc que pugui, la presència de la base valenciana a la pista serà un termòmetre del valor que li dona el Gernika a l’Eurocopa. Diumenge passat Juana Molina i la jove Itziar Ariztimuño (a punt de fer 19 anys) van portar la batuta i amb solvència, però l’ofici de Gómez (1986) és inqüestionable. De fet, el Gernika juga molts minuts amb Gómez i Molina juntes.

El Gernika va tornar al País Basc després del partit de diumenge, i ara farà en viatge en avió. Repetirà roster per primera vegada en dos partits, ja que fins ara havia anat fent canvis en la competició europea. Avui, però, encara no hi ha qui hauria de ser la seva interior de referència, Talia Caldwell. Un cop superada una lesió, va demanar permís al club per endarrerir la seva incorporació i se l’espera a partir del dia 15.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)