ACB

La Penya venç un derbi irrepetible (103-101)

Lliga Endesa. El Divina Joventut tomba el MoraBanc Andorra després de dues pròrrogues on han passat coses mai vistes

El Divina Joventut ha guanyat un derbi boig contra un MoraBanc Andorra que ha tingut el partit a les mans en diferents ocasions però no ha rematat la feina i ho ha acabat pagant molt car. El matx ha tingut dues pròrrogues però sobretot situacions que difícilment es veuen en el bàsquet i menys quan moltes d’elles es reuneixen en el mateix enfrontament. La victòria de la Penya és un triomf de la fe perquè ha acabat fins i tot amb cinc jugadors eliminats per faltes.

El matx ha començat amb un Divina Joventut llançat agafant ràpidament avantatge (9-2. Però ha aparegut el potencial andorrà per capgirar el matx i fer-se el gran dominador del partit i deixar la Penya contra les cordes (26-38). Els de Joan Peñarroya han trobat en el tercer quart a Karnowski dins la pintura que ha fet un recital. Però quan tot semblava decidit (36-49) ha aparegut el caràcter d’una Penya que ha estat capaç de forçar la primera pròrroga després de dos triples increïbles de Vidal. En els cinc primers minuts d’afegit el matx també semblava decidit amb 92-94 però Jelinek ha patinat, ha perdut la pilota i Richard ha forçat la segona pròrroga. En els darrers cinc minuts el MoraBanc amb molts dubtes ha acabat concedint un partit difícil d’entendre. La Penya, tal i com ha guanyat, fa un pas endavant psicològicament irrepetible.