Eurocopa

Bàsquet

Eurocopa femenina

La realitat europea

Primera derrota de l’Spar Citylift Girona, un resultat que no li ha d’impedir ser primer i estalviar-se una eliminatòria el mes que ve si dijous vinent guanya a Hongria

El Landes de Queralt Casas imposa la seva llei

L’Spar Citylift Girona va encaixar la primera derrota del curs en l’Eurocopa, en el desplaçament més complicat de la primera fase i el dia que hauria pogut obtenir el premi gros: assegurar-se en la penúltima jornada ser un dels vuit millors de la competició i estalviar-se, així, una eliminatòria el mes que ve. Un premi gros que assolirà si dijous que ve guanya a Hongria.

L’Espace François Miterrand va ser, però, un lloc hostil per a l’Uni, superat des del primer minut pel ritme local, més físic. I en un recinte entregat va sobresortir la bescanonina Queralt Casas, autora de 18 punts. L’escorta no els feia des de l’11 de febrer del 2016 a Venècia incloent Eurocup i lliga francesa.

Som-hi, som-hi

10 segons va trigar Mendy a avançar l’Uni, en un primer quart disputat a un ritme frenètic. Les locals, amb Celin Dumerc en la direcció, van posar-se de seguida al davant (4-2, la base i 7-4 Skoric de 6,75m). En menys de dos minuts, el Landes va marcar la pauta. I, amb Mendy com a única resposta (9-9, triple, 13-13 i 15-15 en el seu setè punt de tres), la va seguir amb un parcial de 6-0 que mostrava les primeres diferències (21-15, Ayim). Surís va començar a activar el banc, amb Buch i Traoré per Romeo i Evans. I l’Spar va trobar un altre argument amb Colhado a dins (25-20, dos més un en el seu sisè punt). Efímer, però, com l’inicial de Mendy. I encara bo del triple de Rosó a 3 segons per acabar el primer quart, perquè la màxima es va enfilar fins als 8 (30-22, Skoric). 13/18 en tirs de camp del Landes era massa. I en el segon quart la producció local es va reduir de manera dràstica, amb dues cistelles en els sis primers minuts (32-25 i 35-29, triple de Bravard). Amb tres jugadores grans –Astou (6 punts), Evans (3) i Alminaite primer i Colhado després– i defensant zona, el ritme va ser per a l’Spar Citylift, que tornaria a posar-se al davant amb un dos més un de Rosó a 1:27 per a la mitja part.

El factor humà

Un 4-0 abans del descans i un 6-0 liderat per Queralt Casas (54-46, 12è punt de la bescanonina) va tornar a dur la diferència als 8. El segon triple de Plagnard, en el primer minut del darrer quart, establia per primer cop una màxima de dos dígits (69-59) i Surís tornava a jugar la carta de les tres jugadores grans després que Bravard tornés a castigar Alminaite (71-62 a 7:38). Però el tercer triple de la rotació de Dumerc al lloc de base obligava el tècnic gironí a aturar el partit (76-66 a 6:29). Tampoc. El marge va continuar creixent (78-66, Ayim) i el primer triple de Núria Martínez (78-71) en va tenir dos de resposta: 81-71 Casas i 84-71 Skoric. Desconcertat, l’Uni es va veure 15 avall dos cops, 86-71 a menys de tres minuts per acabar i 88-73 a falta d’un.

Sempre hem anat a remolc. Han estat millors físicament, ens han provocat pèrdues i s’han envalentit anotant molt en atac
Aquest partit ens ha de fer madurar en la competició FIBA: pavellons a rebentar i arbitratges europeus
Eric Surís

DESTACADA

El premi era molt gran, però no canvia el nostre objectiu: ser un dels 8 millors i mantenir el primer lloc guanyant a Hongria
18
punts
va fer Casas, que també va repartir 7 assistències i va liderar el joc del Landes.

L’Avenida no organitzarà la copa

El club castellà va anunciar en un comunicat que renuncia de manera voluntària a organitzar la pròxima edició de la copa, els dies 19, 20 i 21 de gener a Salamanca. “A causa de la impossibilitat de poder disposar d’un recinte de les dimensions necessàries, les condicions d’espai requerides per ser seu d’un esdeveniment d’aquestes característiques fan que el pavelló de Würzburg no sigui un lloc apropiat per a aquest esdeveniment”, diu l’Avenida, que aquest 2017 es va mostrar molt disconforme amb la decisió de la FEB de donar l’organització a l’Uni Girona, a Fontajau. L’Avenida avança ara la possibilitat de demanar-ne l’organització per a l’any següent, amb el Multiusos Sánchez Paraíso d’escenari. Würzburg no permet oferir les localitats necessàries ni a l’afició local ni a la de la resta d’equips. El recinte, amb 3.000 localitats de capacitat oficial, no té la infraestructura i els serveis necessaris perquè s’hi jugui una fase final amb sis clubs. A Girona, amb l’èxit d’organització i de públic de la darrera edició, l’Uni ja ha mostrat a la federació la seva predisposició a tornar a organitzar la copa si hi ha alguna possibilitat, per interès social i esportiu. Ahir al vespre encara no s’havia fet cap contacte amb les institucions i els patrocinadors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)