Eurocopa

L’horitzó apunta a l’Olympiacòs

Eurocopa. El rival del gener sortirà de l’enfrontament entre l’equip grec i el Sepsi romanès

El rival de l’Spar Citylift Girona en l’eliminatòria de 16 (4 de gener en pista contrària i 11 de gener a Fontajau) sortirà de l’eliminatòria prèvia que jugaran el 14 i el 21 de desembre l’Olympiacòs grec i l’ACS Sepsi romanès, que hi ha accedit com a segon classificat del grup D, tot i que únicament ha guanyat dos partits i s’ha classificat com a 23è del rànquing, per darrera de la resta de segons i de tots els tercers menys un. Per tant, el favorit clar és l’equip grec.

Una precisió normativa ha evitat que l’AGÜ Spor (també classificat amb 2-4 però com a tercer) estigués en l’horitzó de l’Uni. L’equip turc va ser el botxí de les gironines en l’última Eurocopa i també va visitar Fontajau en l’Eurolliga 2015/16. Però la normativa preveu que els classificats com a tercers han de ser dos de cada conferència i això va fer fora l’AGÜ Spor (conferència est) en benefici del Friburg (oest).

Les millors jugadores del Sepsi són les nord-americanes Nicole Webb i Tyaunna Marshall, totes dues amb capacitat de jugar de base i d’escorta. El conjunt romanès no és un gran anotador i, de fet, li ha costat molt fer 70 punts. Per enfrontar-se a l’Uni, el Sepsi haurà de fer la proesa d’eliminar l’Olympiacòs, que sí que ha resolt bé el seu grup i que, a més, tindrà la tornada a Atenes. Flaqueja en rebot (33 per partit, per 48 de l’Uni, que és el millor) però té un triangle molt potent format per les dues americanes (la base Yvonne Anderson i la pivot Victoria Macaulay) i la veterana internacional grega Stiliani Kaltsidou (alera pivot). Entre les tres garanteixen 45 punts, 15 rebots i 6,5 assistències per nit. En l’equip hi ha una exjugadora de l’Uni (2013/14), l’alera Olga Chatzinikolaou i també Zoi Dimitrakou, que encara no ha pogut debutar.

Queda molt fins al gener i s’ha de veure a quin nivell arriba, però serà important tenir la tornada a casa
Èric Surís

Basquet. Eurocopa Grup G

Pos. Equip P J G P PF PC
1 Spar Citylift Gir. 6 3 3 0 245 159
2 Landes 5 3 2 1 189 211
3 Ceglèd 4 3 1 2 204 224
4 Gernika 3 3 0 3 189 233
  Eliminatòria de 16
Darrera actualització: 26-10-2017 21:45:03
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)