FEB

Bàsquet

LEB Plata

Llicència per somiar

LEB Plata. L’Hospitalet, que va salvar la categoria als despatxos a l’estiu, és tercer amb el mateix balanç que el líder (8-3) superat el primer terç de lliga

Una pèssima recta final va abocar l’Hospitalet al pou, a ocupar una de les places de descens a EBA, el curs passat (10-20). El treball als despatxos a l’estiu va evitar que això es concretés i li va concedir una altra oportunitat a LEB Plata. I ha quedat ben clar que no vol desaprofitar-la.

Avui fa exactament dos mesos que l’equip rebia un adobat a Pamplona (-32) i se situava 0-2. A partir de llavors, vuit victòries ja en nou jornades, i les últimes cinc consecutives. “Potser vam començar amb algun dubte i nervis, però sempre hem cregut en el que fèiem. Això ens ha ajudat a créixer, sobretot en defensa”, diu el tècnic, Jorge Tarragona, que admet la sorpresa pel nivell ofert per l’equip. Ja acredita 8-3 –dos triomfs menys que la temporada passada, en tota la lliga– i és tercer, amb el mateix balanç que el líder, el Granada. A quatre jornades d’arribar al final de la primera volta, al tall de la copa (la disputen els dos primers), és fàcil pensar que l’Hospitalet la podria jugar encara que entre el primer i el vuitè tan sols hi hagi un triomf de diferència. Però Tarragona té clar quina és la fita de l’equip enguany: “Si juguem la copa, fantàstic. Però el nostre objectiu és la salvació i, per assolir-la, fan falta 14 triomfs. Ja en tenim vuit, però encara ens en falten sis i com més aviat arribin millor.” Ara el coixí sobre el descens és de quatre triomfs.

Lesions

Les baixes han estat constants i, per exemple, l’últim triomf a Múrcia va arribar sense tres peces. Dues des de fa temps –Xavi Guia i Mauricio Cheda–, i Pol Bassas va perdre’s l’últim per una ruptura muscular i és dubte per a dissabte contra l’Albacete (també 8-3). Les absències s’han cobert amb el pas endavant del júnior Adrián Rodríguez i l’arribada de Diego Gallardo, que ha arrodonit una plantilla ideada, d’entrada, amb deu peces. El tècnic creu que el gran salt de qualitat respecte al curs passat és a la pintura: “Aquest any podem treballar quatre dies cada setmana, matí i tarda, i això –vulguis o no– es traspassa a la pista, però la capacitat física dels nostres interiors ens dona molt. Les defenses es tanquen més i els exteriors poden jugar més alliberats. És un plus, en tots els sentits.” Devin Schmidt (14 punts) i Iván Garcia (12,3) són els màxims anotadors.

JORGE TARRAGONA

“Si juguem la copa, fantàstic. Però el nostre objectiu és la salvació i, per assolir-la, fan falta 14 victòries”
Balanç (8-3, 3r)
Punts 77,3 (7è)
Punts rebuts 75 (7è que menys)
Triples 35% (6è)
Tirs de dos 50,3% (9è)
Rebots 33,7 (5è)
Assistències 15,4 (3r)
Pilotes recuperades 8,4 (4t)
Pèrdues 13 (8è que més)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)