FEB

bàsquet

Lliga Femenina

Implacable, impecable

L’Spar Citylift Girona passa per sobre d’un rival valent però tendre i la derrota del Ferrol fa que diumenge ja pugui ser cap de sèrie en la copa

L’Snatt’s Sant Adrià no pot aturar la volcànica Shante Evans

Que l’Spar Citylift sigui ja matemàticament equip de copa –com l’Avenida i també el Ferrol– és un argument menor al costat del regal afegit que va portar la jornada. Al triomf solvent, aclaparador a estones, de les gironines a la pista de l’Snatt’s Sant Adrià es va afegir la derrota del Ferrol a la Seu, que permetrà que l’Uni s’asseguri ser cap de sèrie en la copa si diumenge vinent supera el Zamarat (2-9) a Fontajau sense haver-s’ho de jugar en l’última jornada a la pista del Mann.

Al Marina Besòs, l’Uni va ser l’equip de primera meitat demolidora que ja havia mostrat contra el Cadí una setmana enrere. Però aquesta vegada no hi va haver conformisme en la segona meitat i sí continuïtat en el rigor, més enllà de l’encert.

Per terra, mar i aire

Té mèrit i és d’agrair la valentia d’equips com el Sant Adrià, que arrisquen al preu que si el rival és gran i està fi, li faci un vestit. Així va ser en el primer quart, quan l’Uni ho va brodar. Surís havia demanat una sortida com contra el Cadí i la va tenir. Defensa, penalització de les pèrdues en primera línia en forma de safata, rebot d’atac –Evans va agafar-ne cinc quan l’Snatt’s només en tenia tres de defensius– en els pocs tirs fallats (extraordinari 57% en tirs de camp) i un 14-32 eloqüent culminat per Romeo i Buch de tres en tres. L’australiana sumava 11 punts i Evans –pletòrica a sota i en la transició–, 10.

Amb la rotació gironina en pista, el pes de Reisingerova i Kovacevic a dins –en el primer quart el joc interior local havia estat marginal– i amb l’exigència defensiva de l’Snatt’s augmentada, l’Uni es va encallar. 0-8 d’inici amb Riley sumant i encara un 27-35 per a l’esperança. L’Uni només havia anotat un triple de Núria Martínez en cinc minuts i mig. A sota, el xoc entre Coulibaly i Colhado era impactant i el rebot s’equilibrava, però quan Rosó i la brasilera van connectar o van jugar el dos per dos, l’Uni va tornar a posar la sisena i novament la transició i dos triples per tancar el quart van fer mal a les possibilitats locals, amb el màxim avantatge gironí a la mitja part (34-53) i amb Belén Arrojo (4 punts) lluny de la seva presència habitual.

Sense cap angúnia

L’agressivitat, l’ús de les mans i el contacte van pujar punts en el tercer quart. Per tant, no és estrany que l’encert fos escàs, perquè en alguns moments no es xiulava res. L’Snatt’s només es va apropar a 16 (45-61) però va tornar a aparèixer Shante Evans. Ràpida, explosiva, contundent –es nota que ha perdut molt de pes–, es va atrevir amb tothom, fins i tot amb Coulibaly. Va embalada.

En l’últim descans Fabián Téllez va demanar “apujar més les línies i morir matant” avisant que no li importava perdre de 50. En els cinc primers minuts li van fer cas, però l’atac del seu equip va ser una successió d’errors en el triple i l’Uni, amb una mica d’ofici, en va fer prou per mantenir l’avantatge al voltant dels 20 punts.

30
rebots
van sumar Evans (11), Colhado (11) i Alminaite (8), els mateixos que tot el Sant Adrià
La posada en escena ha estat molt bona. Hem sortit endollades, hem tingut respecte al partit i al rival, i hem treballat 40 minuts
No s’han pogut acostar en cap moment, i són un equip molt ben dotat, amb moltes peces, i ben treballat tàcticament
Hem pogut preparar el partit tota la setmana i això es nota. Tornem a tenir una setmana llarga i l’hem d’aprofitar