ACB

Triomf d’or del MoraBanc a Santiago (65-77)

Lliga Endesa. Els tricolor es mantenen vius en la pugna per disputar la copa

A quarta, ha estat la vençuda per al MoraBanc a Santiago de Compostel·la. Els tricolor, que arribaven a la cita molt masegats per dins –de fet, només tenien un interior pur (Stevic) a disposició–, han obtingut una victòria que els manté vius en la lluita per la copa, a tres jornades del final de la primera volta. Ja tenen el balanç igualat (7-7) i dos dels tres partits que falten són a La Bombonera.

Des del principi, els de Joan Peñarroya han sortit centrats i mentalitzats del que havien de fer. Amb activitat al darrere per evitar 1x1 al pal baix dels pivots, l’equip ha adquirit la iniciativa gràcies a l’encert des del triple (19-23 al final del primer quart).

La feina en el rebot defensiu era bona, però el rival li castigava qualsevol badada i a l’inici del segon quart, ja havia concedit set punts de rebot ofensiu. Amb tot, el treball al darrere era bo i la primera tibada ha arribat quan Jaime Fernández s’ha apoderat de la situació, anotant o interpretant a la perfecció el joc per parelles amb Stevic. La inspiració des del perímetre (7/12 triples a la mitja part) ha eixamplat el forat a la mitja part (37-48), fet que ha originat fins i tot xiulets als locals, a Fontes do Sar.

A la tornada de vestidors s’ha vist un Obradoiro més agressiu, també en atac, i això li ha permès llimar la distància a còpia de tirs lliures. El mèrit andorrà ha estat no decaure en els moments en què l’alè del rival l’assetjava, 47-52 (24’) i 56-60 al final de tercer quart. Amb serenitat, cap fred i el lideratge de Jaime Fernández i Blazic, ha desfet qualsevol intent de remuntada gallec en els primers minuts del darrer quart (58-74, 36’) i ha acabat guanyant a plaer.

Jaime Fernández, amb 19 punts i 5 assistències, ha estat el millor del MoraBanc, que ha jugat amb una rotació de vuit jugadors.