Eurocopa

Bàsquet

Eurocopa femenina

L’Spar Citylift Girona haurà de remuntar a Fontajau

Eurocopa. Ha perdut a la pista de l’Olympiacòs (65-60), agressiu més enllà del límit amb el vistiplau d’un arbitratge negligent

L’Spar Citylift Girona ha perdut per 65-60 l’anada de l’eliminatòria de 16 de l’Eurocopa, a la pista de l’Olympiacòs. L’equip grec ha fet una defensa perfecta sobretot tenint en compte que ha tingut una ajuda de valor incalculable en el criteri arbitral.

Un arbitratge més que sospitós ha marcat el partit. Núria Martínez, Evans i Colhado ja tenien dues faltes en el primer quart, la diferència de criteri sobre el contacte era aberrant i, a sobre, l’Olympiacòs sabia tancar la defensa a dins i apujar línies quan li convenia. Amb tot, en la primera part no ha tingut més d’11 punts d’avantatge (18-7) i l’Uni ha sobreviscut primer gràcies a Mendy, després pels triples de Romeo (22 punts) i pel joc al pal baix de Traoré (27-24). A la mitja part, però, els errors des de lluny han marcat molt (31-24).

L’Uni s’ha alliberat en la segona meitat, Romeo ha continuat anotant des de la llarga distància i un 2-14 ha capgirat el partit (33-38). L’Olympiacòs ha continuat aplicant duresa extrema i els àrbitres, falta d’equanimitat. En l’últim quart, a partir de la quarta falta de Colhado (totes en atac), l’Olympiacòs ha trobat Kaltsidou i Maltsi, i un triple de Mcaulay ha garantit el triomf a les locals (63-58).