Eurocopa

A l’Uni li valdrien tots els resultats fets a Fontajau

Bàsquet. Eurocopa. Imbatut com a local en dues temporades en la competició, igualar la victòria més esquifida li permetria eliminar l’Olympiacòs

La fortalesa de l’efecte fontajau s’apunta com a element afegit favorable a l’Spar Citylift Girona per remuntar dijous vinent l’eliminatòria d’Eurocopa contra l’Olympiacòs. Són cinc punts de diferència (65-60 a Atenes) que no passaran d’anècdota si l’equip gironí és capaç de fer un resultat com a mínim igual que el pitjor que ha aconseguit en les dues temporades a l’Eurocopa. Qualsevol de les vuit victòries que hi ha obtingut li serviria per passar a l’eliminatòria de 8.

El triomf més ajustat en aquests dos cursos és el que va obtenir la temporada passada justament en la tornada de l’eliminatòria de 8 contra l’AGÜ Spor (71-63) i en l’eliminatòria de 16 contra el Wasserburg (79-71), però en aquest segon cas, ja venia amb avantatge de l’anada. La resta de victòries sempre han estat per més de 10 punts de diferència.

Dos cursos excel·lents

Amb Èric Surís a la banqueta, la fortalesa a Fontajau ha estat una constant. L’estadística de l’Uni com a local fa feredat i imposa per força als rivals: 30 victòries i una única derrota –i de quina manera– en la final de copa contra l’Avenida, que, tot i que jugava en camp contrari, aquell dia actuava anecdòticament com a local. Fins i tot el curs de l’Eurolliga es va saldar amb balanç positiu a Fontajau (4-3) tot el nivell dels rivals que hi van passar.

Potser les ratxes hi són per ser trencades, però hi ha un parell de dades més que afavoreixen les possibilitats de l’Uni. La primera, l’anotació de l’Olympiacòs quan juga a fora, que baixa als 66,3 punts (71,7 com a local). A l’Uni, això no li passa, i aquesta és una manera de visualitzar la influència dels intangibles quan l’equip grec juga a casa. La segona dada és que a Fontajau l’Uni n’ha anotat 77,9 de mitjana aquestes dues temporades i únicament contra el Keltern l’Uni no va arribar als 66 (però amb victòria 65-54). Aquesta temporada, entre Eurocopa i LLF n’acredita 78,1.

8-0
és el balanç
de l’Uni com a local en les dues temporades que ha disputat l’Eurocopa.
30-1
és el balanç
de l’Uni a Fontajau en el global de totes les competicions les dues últimes temporades.

L’Uni organitza el viatge a la copa per 120 euros

L’Uni Girona posa a disposició dels seus seguidors un paquet de transport, allotjament i entrada per assistir a la copa per un preu de 120 euros. L’autocar sortirà del pavelló de Fontajau dissabte a les 7 del matí i arribarà a Saragossa just a temps per assistir a la primera semifinal –dilluns se sabrà si és la que juga l’equip gironí– al pavelló José Luis Abós. L’oferta també inclou l’entrada i una nit d’hotel en règim d’allotjament en habitació doble i esmorzar, un lot d’animació per als partits i l’entrada, tant dissabte com diumenge. Es poden contractar habitacions individuals amb un sobrecost de 20 euros. La tornada està prevista per diumenge després de la final (a les 12) i l’arribada a Girona, per les 7 del vespre.

L’oferta es pot consultar al web del club, Unigirona.cat. Paral·lelament, per als que vulguin fer el viatge pel seu compte o vulguin assistir també als partits de divendres –d’un dels quals sortirà el rival de l’Spar Citylift–, també es poden adquirir abonaments per als tres dies de competició, al preu de 30 euros. La data límit per reservar el paquet de viatge o les entrades és dimarts vinent. El club disposa d’un nombre limitat d’habitacions d’hotel, equivalents als 60 seients d’un autocar, de manera que atendrà les peticions per ordre de recepció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)