ACB

La copa s’ha escapat

Lliga Endesa. Mala entrada en partit del MoraBanc Andorra, que, tot i anar a remolc, arriba a empatar en l’últim quart però no té continuïtat per guanyar

El MoraBanc Andorra no serà un dels vuit equips que jugarà la copa a Las Palmas. Ahir a Madrid no va esmenar l’error de la jornada anterior contra el Burgos i es va quedar sense possibilitats reals. A la tarda se li va escapar matemàticament amb les victòries de l’Unicaja i del Tenerife. D’aquí a la jornada 34, l’equip de Joan Peñarroya ja només té un objectiu: recuperar el vuitè lloc i ser al play-off.

Inici impropi

L’Andorra no s’havia rentat la cara quan ja anava a remolc (8-0). En la primera meitat li va costar ser dur en la defensa interior. Va reaparèixer Copeland però el més actiu va ser Sané (22-16). L’inici del segon quart també va ser decebedor i l’equip de Peñarroya es va veure 15 punts a sota (33-18) però amb més defensa, un punt més de solidesa en el rebot i més transició va millorar les sensacions abans de l’intermedi, sempre sense prou continuïtat (43-34).

Justament aquest va ser el gran dèficit dels andorrans, incapaços d’enllaçar més de dues accions positives. Cada vegada que se situaven a cinc punts venien males decisions i faltes d’atenció.

Tres tirs lliures d’Albicy van obrir una escletxa al final del tercer quart (59-55). L’atac de l’Estudiantes es va col·lapsar per la defensa de l’Andorra, que canviava en tots els bloquejos. Jaime Fernández –xiulat en la tornada a casa seva– va empatar (59-59) i Jankovic va tenir un triple en transició per avançar-se però la resposta va ser un 2+1 de Savané (62-61). A més, l’Andorra estava en bonus des del minut 33 i entre tirs lliures i un triple de Hakanson els col·legials van agafar aire (68-61). L’última possibilitat va arribar amb el 68-66, però novament va faltar consistència per encadenar bones accions als dos costats de la pista i un 7-0 local va rematar la feina (75-66).

Has de sortir bé en l’inici. Hem estat 59-59 amb pilota, però la posada en escena ha fet que no tinguéssim el partit que volíem