ACB

bàsquet

lliga endesa

Iverson, a Andorra

Lliga Endesa. El pivot apuntala el joc interior del MoraBanc, i el Divina Joventut s’interessa per Shurna

Gest ambiciós el que va fer ahir el MoraBanc, fent oficial la incorporació de Colton Iverson fins al final d’aquest curs. El pivot, dotat de molta presència i capacitat física, ha d’injectar més consistència al joc interior tricolor i ajudar-lo a assolir l’objectiu en aquesta segona part de la temporada, el play-off.

El del Principat serà el seu cinquè equip a Europa des que hi va aterrar l’estiu del 2013. En els tres anteriors, Iverson hi va disputar l’Eurolliga. En total, 63 partits, repartits entre el Baskonia (24), el Pinar (9) i el Maccabi (30), on va militar el curs passat. En tots va destacar especialment per la seva consistència en el rebot (5,5), sobretot en atac (2,3 de mitjana). Així veu la seva incorporació el director general del MoraBanc, Francesc Solana: “És un jugador important, amb experiència al màxim nivell, i arriba amb l’ambició d’ajudar-nos. Ara estava lliure, per circumstàncies del mercat.” El nou pivot tricolor té previst arribar a Andorra demà i no debutarà encara dissabte a Fuenlabrada. Ho farà el 3 de febrer a La Bombonera contra el líder, el Madrid.

Amb aquest darrer fitxatge, el MoraBanc tindrà vuit pivots en nòmina. Això sí, dos d’ells estan lesionats (Karnowski i Burjanadze) i un altre és dubte per a dissabte després de rebre un cop en l’últim partit contra el Barça (Diagne). De moment, Joan Peñarroya pot comptar per la cita a Fuenlabrada amb Stevic, Shurna, Sanè –té contracte temporal, que expira d’aquí a un mes– i Copeland, a qui se li acaba després d’aquest últim partit i difícilment se li prorrogarà. Copeland té passaport nord-americà i, amb l’arribada d’Iverson, serien tres –l’altre és Walker.

La Penya i Shurna

El Divina Joventut ha preguntat al MoraBanc per l’aler pivot, que ja va militar al club verd-i-negre el curs 2013/14. Després de tancar la incorporació de Laprovittola, està buscant un quatre obert amb bona mà de l’exterior i John Shurna encaixa a la perfecció amb el perfil requerit. A més, disposa de passaport lituà, fet que evitaria que Wayns hagués d’anar a gestionar el passaport a Bielorússia.

El cas s’ha de resoldre amb celeritat perquè dimecres de la setmana que ve (31 de gener) és la data límit perquè un jugador d’un equip de la Lliga Endesa pugui anar a un altre en aquest curs. Aquesta temporada Shurna no està rendint al nivell esperat al MoraBanc: 6 punts (27,6% en triples) i 3,8 rebots en 24 minuts.

Colton Iverson
Pivot 2,12 m
Aberdeen, Dakota del Sud EUA
29-06-1989 28 anys
Trajectòria
2007/08 Yankton High School
2008-11 Minnesota (NCAA)
2011-13 Colorado State (NCAA)
2013/14 Besiktas (TUR)
2014/15 Baskonia
2015/16 Pinar Karsiyaka (TUR)
2016/17 Maccabi (ISR)
2017/18 MoraBanc Andorra
Eurolliga 2016/17
Punts 8,0
Tirs de 2 p. 61,3% (98/160)
Tirs lliures 57,1% (44/77)
Rebots 5,3
Recuperacions 0,8
Pilotes perdudes 1,3
Faltes rebudes 3,2
Minuts 20,5
Partits 30
Valoració 10,3

Laprovittola: “No hem de tenir por de res”

El base argentí va conèixer ahir el seus nous companys i va participar en el primer entrenament amb el Divina Joventut. Nico Laprovittola arriba decidit a posar el seu gra de sorra perquè l’equip s’escapi del descens: “Per a mi és un repte, pel que significa el club i per tota la seva història.” “No ens hem d’amagar ni tenir por de res. Ho hem d’afrontar i lluitar. L’equip treballa, amb en Diego [Ocampo] d’entrenador, no en tinc cap dubte. I a partir d’aquí, ens en sortirem.” Ocampo creu que “aportarà molt”, i va destacar la seva capacitat per actuar també com a escorta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)