Eurocopa

A Sicília amb Astou Traoré

Bàsquet. Eurocopa. L’alera pivot senegalesa té temps fins dilluns vinent per rescindir el seu contracte acollint-se a una finestra de sortida amb indemnització, però no ha concretat res

Astou Traoré formarà part del grup de l’Spar Citylift Girona que viatjarà avui a Sicília per buscar demà la classificació per als quarts de final de l’Eurocopa. L’alera pivot senegalesa ho va confirmar ahir al club, que estava amoïnat per la possibilitat que fes efectiva la clàusula de rescissió que preveu el seu contracte i quedés alliberada per fitxar per un altre equip. Per tant, Èric Surís tindrà totes les jugadores a disposició. L’equip marxa aquest matí cap a Sicília en un vol Barcelona-Ragusa amb escala a Roma (més de quatre hores de viatge).

Que Traoré jugui demà no significa que hagi pres cap decisió definitiva sobre la seva continuïtat a Girona. La jugadora senegalesa va plantejar la setmana passada la possibilitat de sortir de l’equip aprofitant una finestra que té en el seu contracte, oberta fins dilluns vinent. Per tant, fins i tot podria jugar diumenge a Fontajau contra l’Araski i dilluns abonar la indemnització.

Turquia, França...

Amb tot, continua sent una incògnita si Traoré té realment una oferta per marxar. El club no n’ha tret l’aigua clara. Queden tres mesos per acabar la temporada i a Europa i la majoria de contractes queden extingits l’endemà que l’equip acabi la competició. En la Lliga Femenina, la fase regular s’acaba el 31 de març i el tercer partit de la final seria el 3 de maig. La majoria de lligues d’Europa es mouen en dates similars. I amb el salari de Traoré i la indemnització important que hauria de pagar es fa difícil visualitzar una oferta que li surti econòmicament a compte. Una altra cosa és que estigui disposada a perdre diners a canvi de jugar més minuts dels 22,3 que té a Girona.

Els mercats objectius de Traoré són Turquia –hi va fer 13,2 punts i 4,6 rebots el curs passat amb el Galatasaray– i França, on no ocupa plaça forana per matrimoni. A Turquia no és clar que els equips de competició europea necessitin el seu perfil. Podria interessar a l’Adana de Mersin (antepenúltim i en descens, però a tres victòries dels llocs de permanència), perquè els dos últims (Universitat d’Istanbul i Bornova) ja s’han desprès fins i tot de les foranes. Però com a tiradora, en la seva posició l’Adana ja té Ivegin (38% de 3). A França, els equips amb urgències no tenen potencial econòmic suficient. Dels de dalt, continuen vius a Europa el Bourges (Eurolliga), el Villeneuve d’Ascq (que passarà a l’Eurocopa) i el Carolo, si remunta dijous l’eliminatòria contra el Mersin.

22,3
minuts
juga Traoré en la LLF. Només Núria Martínez (28,5), Colhado (25,2) i Romeo (22,7) en tenen més.

El Ragusa, atonyinat pel Venècia

El Ragusa va perdre diumenge en l’A-1 contra el Venècia, l’altre equip italià que disputa l’Eurocopa (80-61). No va ser un bon dia per a les de Gianni Recupido, que es podien situar segones de la lliga en cas de victòria. I no només van perdre, sinó que van cedir el basket average (86-79 a Sicília en la primera volta). A més, tampoc es pot concloure que Recupido reservés jugadores pensant en demà. Kuster en va jugar 31 (de mitjana n’actua 32), Hamby 30 (30), Ndour 28 (28), Consolini 27 (31), Gorini 24 (24), Soli 21 (18), Formica 17 (21) i Spreafico 14 (12), de manera que gairebé va calcar els minutatges mitjans. Ara el Venècia és segon (12-4) i el Ragusa, tercer (10-6).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)