Eurocopa

Vells coneguts a l’horitzó de quarts

Possibles rivals. L’Avenida serà al sorteig si avui no derrota d’onze punts l’Schio. També hi poden ser el Praga (Marta Xargay) i el Wisla (Leo Rodríguez)

A risc de lligar el sac sense blat a dins, el +24 de l’Uni fa aconsellable començar a mirar el ventall de rivals possibles per a l’Spar Citylift Girona si finalment és al sorteig de divendres. Un sorteig que serà pur i que, per tant, li podria adjudicar qualsevol dels guanyadors de l’eliminatòria de vuit, com un dels quatre equips d’Eurolliga que s’incorporaran a l’Eurocopa. I és aquí on es torna a intuir l’ombra allargada de l’Avenida.

El rival que ha derrotat l’Uni en les cinc últimes finals FEB no ho té fàcil per evitar caure a la segona competició continental. S’ho juga tot a una carta avui a Würzburg contra el Famila Schio. L’equip italià –Núria Martínez hi va jugar la temporada passada– ocupa plaça de quarts d’Eurolliga i la retindrà fins i tot perdent per 10 punts de diferència (60-50 a Schio en la primera volta). En el grup B de l’Eurolliga, les places d’accés a l’Eurocopa es disputen per parelles. L’altra se la juguen el Nadejda Orenburg i el Wisla de Cracòvia. Igualats, però amb el desempat favorable a l’equip rus, l’única possibilitat del Wisla –l’equip de Leo Rodríguez– és vèncer el potent Fenerbahçe a Cracòvia i confiar que el Nadejda perdi a la pista del Yakin Dogu, el primer del grup. De la motivació dels dos equips turcs –ja classificats però sense la posició garantida i, per tant, amb incidència en futurs aparellaments– en depèn la sort dels seus rivals.

Cinc per a dos llocs

Del grup A de l’Eurolliga els únics que no aniran a l’Eurocopa són els tres que ja són als quarts de final de la màxima competició, el Dinamo de Kursk i el Bourges. De la resta, l’ESBVA-LM francès és l’únic que sap que guanyant jugarà l’Eurocopa, perquè descartarà les possibilitats del Polowice (mínimes) i el Castors (més consistents). El Praga (amb Marta Xargay) i el Galatasaray saben que un continuarà endavant i l’altre passarà a l’Eurocopa, amb avantatge txec.

Eurolliga

GRUP A

Sopron - Bourges

18 h

Dinamo Kursk - Polkowice

17 h

Castors Br. - USK Praga

20.15 h

ESBVA-LM - Galatasaray

20.15 h

Classificació.:

Dinamo Kursk, 13-0 *; Sopron, 9-4 *; Bourges, 7-6 *; USK Praga, 7-6; Galatasaray, 6-7; ESBVA-LM, 4-9; Polkowice, 3-10; Castors Braine, 3-10.

Eurolliga

GRUP B

Yakin Dogu - Nadejda

16.30 h

Wisla - Fenerbahçe

19 h

Lattes - Iekaterinburg

20 h

Perf. Avenida - Fam. Schio

20.30 h

Classificació.:

Yakin Dogu, 11-2 *; Iekaterinburg, 10-3 *; Fenerbahçe, 9-4 *; Famila Schio, 7-6; Perf.- Avenida, 6-7; Nadejda, 4-9; Wisla Cracòvia, 4-9; Lattes, 1-12

(*) Ja són a quarts d’Eurolliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)