FCBQ

Segon títol amb autoritat

Lliga Catalana EBA. Un gran Quart s’imposa en la final al Mollet amb una excel·lent defensa i fent mal en el rebot ofensiu (14). Edu Camós, amb 18 punts i 26 de valoració, el millor

QUART 81 MOLLET 72

QUART GERMANS CRUZ:Coderch (4), Sima (5), Serra (5), Martorell (3), Vila (16) –cinc inicial–; Zniteka (6), Camós (18), Jiménez (12), Agustí (2), Montalat (10). 22/48 en tirs de dos, 10/29 en triples (4 Vila, 2 Camós, 1 Sima, Serra, Jiménez i Martorell) i 7/11 en tirs lliures. 37 rebots (7 Coderch), 18 assistències (4 Camós) i 91 de valoració (26 Camós).RECAMBIOS GAUDÍ MOLLET:Ferrer (12), Griso (15), Baqués (17), Angelats (8), González (5) –cinc inicial–; Sánchez (3), Salat (6), Curto (4), Francisco (2). 16/30 en tirs de dos, 7/21 en triples (2 Salat i Baqués, 1 Ferrer, Sánchez, Angelats) i 19/25 en tirs lliures. 34 rebots (10 González), 8 assistències (4 Curto) i 68 de valoració (19 Baqués).PARCIALS:12-11, 23-29 (35-40), 27-19 (62-59) i 19-13 (81-72).

Segon títol de Lliga Catalana d’EBA per al Quart Germans Cruz –el primer va ser la temporada 2014/15–, i a més davant la seva afició, que ahir va omplir el poliesportiu municipal per gaudir com en temporades anteriors de la millor versió del seu equip.

La gran feina del grup de Carles Ribot va tenir el seu premi aquest cap de setmana, amb un triomf treballat i argumentat des de la defensa contra un dels històrics de la categoria i dominador els darrers anys, el Mollet. L’inici va ser força igualat i amb poca anotació de tots dos equips, que van notar físicament les semifinals del dia abans. Aquest joc una mica travat va desaparèixer en el segon període, quan els finalistes van entrar decididament en el partit. Els atacs es van deixar anar i l’alegria es va instal·lar al parquet, sobretot en els vallesans, que a cop de triple i fent circular bé la pilota van agafar un marge abans del descans (35-40).

La sortida dels vestidors dels locals va ser clau. Un 5-0 en 40 segons amb triple inclòs va endollar els de Ribot. Va ser un impuls al joc quartenc, que mai va patir contra les defenses alternatives visitants. El Quart va atacar la zona rival a la perfecció i controlant el rebot (14 d’ofensius), va començar a trencar a poc a poc el matx.

Amb bon ritme i sense l’habitual ansietat, el Germans Cruz va jugar, ara sí, un darrer quart perfecte, sempre controlant el rival des del darrere. El to defensiu va aturar en tot moment Ferrer, Angelats i Baqués, que van acabar abaixant els braços amb el 71-62, a quatre minuts del final. No va haver-hi remuntada i el Quart va poder aixecar finalment un títol merescut, que recompensa el treball del vestidor i carrega moltíssim la bateria de l’equip de cara a la lliga.

Hem estat molt sòlids al darrere, sobretot en la segona meitat del partit, i molt forts mentalment en la part final